Avtoakustika

JVC avtoradii z DVD MP3 predvajalnikom


Japonski JVC predstavlja novo serijo avtoradiev, s katerimi lahko po novem z ene DVD ploš?e predvajate ve? kot tiso? skladb ? ali č povedano ? ve? kot 100 ur glasbe oziroma 100 albumov posnetih MP3/WMA-jev. JVC tako postavlja nov mejnik na ču razvoja tehnologij avtoakustike. Dč kino in čredstavnost se izjemno hitro in vse bolj vztrajno selita tudi v notranjost jeklenih čov.


Vrhunec JVC-jeve ponudbe predstavlja avtoradio KD-AVX1 z DVD/CD predvajalnikom in ? v osnovno enoto vgrajenim ? 7,6 cm barvnim LCD zaslonom. Tako si lahko uporabniki na njem ogledujejo TV program, filme DVD, fotografije JPEG ali sliko pomožne parkirne kamere, nameš?ene na zadnjem delu avtomobila. Uporabniku prijazen zaslonski či vmesnik dopolnjujeta ? namesto kopice tipk ? samo dve križni čunkcijski tipki, s katerima preprosto upravljate skoraj vse funkcije te naprave. Izpopolnjeni vmesnik zaslonskega menija č hitro navigacijo po seznamu čh skladb na DVD-R/-RW-ju in številnimi mapami datotek pri predvajanju datotek MP3 ali WMA.
Posebnost tega modela je funkcija Dual-Zone, ki č predvajanje enega vira v sprednjem delu vozila in drugega v zadnjem delu. Še posebej se jo bodo razveselili voznik in potniki, ki se ponavadi prepirajo, katero glasbo/video bi poslušali/gledali. JVC-jeva funkcija Dual-Zone tako predstavlja Salomonsko rešitev. Na voljo je vhodni avdio čk na upravljalni ploš?i avtoradia, kamor lahko čte dodatno prenosno avdio napravo za poslušalce na zadnjih sedežih.

Zahvaljujo? čvalniku MOS-FET, bo za čike zadostovala ča izhodna mo? 50 W po kanalu. Na voljo so številni čni izhodni či: globokotonski, linijski ter video za predvajanje vsebin z DVD-R/-RW/VCD na zaslonu. Na voljo je tudi či digitalni izhod, 96 kHz/24-bit D/A pretvornik in 7-pasovni čvalnik iEQ, ki dopolnjujejo sanje vsakega avdiofila.
V cenovni razred, ki je namenjen nekaj manj zahtevnemu uporabniku, sodi avtoradio KD-DV5101, ki namesto LCD zaslona prav tako č ogled videa in to na čnem zaslonu. Tudi tu čike napaja enaka izhodna mo? in prav tako možnost predvajanja MP3/WMA datotek z DVD-ja.

Oba modela odlikuje tudi izpopolnjen daljinski upravljalnik, s katerim lahko upravljate številne funkcije kar iz avto sedeža.

?JVC-jeva nova serija DVD/CD avtoradiev izstopa po inovacijah, kot je možnost poslušanja skoraj neomejenega števila skladb, možnosti enostavne vgradnje naprav ter velik užitek ob gledanju video vsebin,? zatrjuje Gary DeFeo, generalni direktor ameriškega JVC Mobile Entertainmenta.

Galerija: