Reportaže

AK Bencin Adrenalin in Subaru Impreza WRX Sti spec. B

V sezoni 2003 in 2004 je avtoklub AK Bencin Adrenalin s posadko Boštjan Logar in Matej Debeljak dosegel skoraj vse zastavljene cilje. Skozi celotno sezono 2003 so se kosali s konkurenco v svojem razredu in jo premagovali, velikokrat pa so celo dihali za ovratnik sotekmovalcem v čejših razredih. V naslednji sezoni 2004 so štartali s povsem na novo pripravljenim dirkalnim avtomobilom Mitshubishi Lancerjem EVO 6, vendar so z omenjenim avtomobilom zaradi spleta okoliš?in odpeljali le eno dirko. Na tem reliju v Dubrovniku je posadka zasedla čo drugo mesto v izredno či konkurenci, s tem pa so tudi dokazali, da lahko kljub ne tako dobremu poznavanju avtomobila konkurirajo tudi najboljšim.
V sezoni 2004 so se čli predvsem veliko pozitivnih stvari, vsekakor pa so v letošnjo vstopili čo in neodvisno od dogodkov prejšnjega leta. Obrnili so nov list v knjigi in čli pisati vanjo popolnoma sveža poglavja. Kljub manjši pavzi v pretekli sezoni so uspeli obdržati tudi čno sponzorjev lanskega leta, dobili pa so celo novega glavnega sponzorja ? podjetje OBI d.d. V č sezoni bodo tako nov dirkalnik krasili logotipi naslednjih uspešnih podjetij. V vlogo glavnega pokrovitelja v letošnji sezoni vstopa trgovski center OBI d.d.. Poleg generalnega sponzorja pa si sledijo še naslednja zelo uspešna podjetja:
Todivo d.o.o., servis avtogum, SIGA-stroji, Stimacom d.o.o., najemnik bencinskega servisa OMV v Škofji Loki, Eko RPM d.o.o., Buldog ? energijske č, Lenti pub, Dom Trade d.o.o., Gorenc Danilo s.p., cevne inštalacije, Finish slikopleskarstvo, Železniki, Avtostekla Jčn.

V č sezoni se je ekipa čla za drug dirkalni avtomobil. Prej omenjeni dirkalnik Mitsubishi Lancer EVO 6 je zamenjala Subaru Impreza WRX Sti spec. B. To je lanski tovarniški avtomobil podjetja Prodrive, ki je povsem na novo pripravljen in ima še boljše karakteristike, kot jih je imel lanski dirkalnik.

Impreza je najeta od mariborskega kluba Oktan, s katerim je AK Bencin Adrenalin sklenil pogodbo za celoletni najem dirkalnega avtomobila skupaj z asistenco. Za seboj ima eno leto dirkanja in je bila pred letošnjo sezono povsem prenovljena. Vozilo ima 270 konjskih in 555 Nm navora, petstopenjski Prodrivov menjalnik, ima stalni štirikolesni pogon, delovna prostornina motorja je 1994 ccm, poraba goriva pa naj bi bila nekje okrog 80 litrov na 100 kilometrov.


O menjavi avtomobila je ve? povedal sovoznik in desna Boštjanova desna roka Matej Debeljak: ?Res je, da imava z Boštjanom za seboj samo eno dirko z nekako ekvivalentnim avtomobilom. Štirikolesni pogon in čo zmogljivost sva tako že okusila, vsekakor pa bova potrebovala še kar precej odpeljanih kilometrov, da se bova prilagodila letošnjemu dirkalniku in s tem izpolnila pogoje, ki jih potrebujeva za to, da bova iz dirke v dirko hitrejša.?

Moštvo Bencin Adrenalin Rally Team bo nastopalo na relijih, ki bodo šteli za slovensko državno prvenstvo. Zopet se bodo udeležili tudi č gorskohitrostne dirke OBI-Sorica-Bohinj 2005. Tekom sezone ima ekipa namen odpeljati eno ali dve dirki v Italiji in č tudi kakšno na Hrvaškem, vse pa je pogojeno predvsem s čimi sredstvi. Celoten tekmovalni koledar naj bi tako za ekipo predstavljal 6 do 8 relijev in ena gorsko-hitrostna dirka. Prva odpeljana dirka bo že naslednji teden. Pirelli Lavanttal rally v Avstriji bo štel za slovensko državno prvenstvo, ekipa pa za to sicer zelo zahtevno dirko nima zastavljenih previsokih ciljev. ?Cilj nam je predvsem odpeljati dirko do konca, saj se reli v Avstriji precej razlikuje od dosedanjih relijev našega prvenstva in je s tem tudi zahtevnejši,? je prvi reli v sezoni komentiral Boštjan in o zastavljenih ciljih nasploh povedal: ?Vsi skupaj stremimo k temu, da bi na koncu sezone osvojili naslov prvaka. To nam je cilj, ne moremo zagotoviti, da bo dosežen, ampak garantiram, da bo celotna ekipa za to dala vse od sebe. Upamo, da smo si zastavili čjive cilje, bomo pa v vsakem primeru zelo zadovoljni, ?e bomo sezono odpeljali zares kvalitetno.? Cilj, voziti se v samem vrhu je zares visok ob tako či konkurenci, kot je napovedana v č sezoni, kljub temu pa je celotno moštvo navdano z optimizmom, saj so rezultati iz preteklih sezon in volja ter vztrajnost za to zadosten razlog.

Poleg podpore posadki Logar ? Debeljak ima AK Bencin Adrenalin zastavljene še nekatere druge cilje o katerih je ve? na sami predstavitvi spregovoril tudi predsednik kluba Tomaž Trpin. ?Poleg nastopanja na slovenskih in vsaj enem italijanskem reliju, bomo organizirali gorskohitrostno dirko OBI-Sorica-Bohinj, ki bo tokrat potekala iz Bohinjske strani. Prav tako bomo ponovno organizirali tudi zbor dodatno opremljenih vozil Gorenjsk´ bencin žur in izpeljali či reli, od katerega gre del štartnin v dobrodelne namene in kjer bodo sodelovali tudi znani slovenci. Poleg omenjenega bo AK Bencin Adrenalin v letošnji sezoni nastopil še na državnem prvenstvu v motociklizmu. V kategoriji supermoto do 450 ccm se bo namre? za dober rezultat potegoval Žiga Logar, ki je že na treningih dokazal svoj talent z dobrimi ?asi.?

Prav zaradi prejšnjih rezultatov, novega in hkrati zmogljivejšega dirkalnika, želje po ponovnem nastopanju in napovedani hudi konkurenci v letošnjem prvenstvu, ekipa v sezono 2005 vstopa še bolj motivirana in polna novega zagona, AK Bencin Adrenalin pa se bo s svojimi dejavnostmi trudil spodbujati slovenski motošport. Pčni smo, da bo z dobrim delom in čo dobrimi rezultati uspelo čti vsaj del zastavljenih ciljev, veseli pa bomo, ?e bomo lahko prihodnje uspehe delili z vami.

AK BENCIN ADRENALIN

Galerija: