Novice

Prvi rally letošnje sezone Pirelli Lavanttal Rallye je kon?an


Želeli smo si na cilj in želja se nam je čla. Boštjan Logar in Matej Debeljak sta tako prvo dirko letošnje sezone prvi? odpeljala z novim dirkalnikom in pripeljala na ?etrto mesto v slovenskem državnem prvenstvu.
Boštjan in Matej sta se v Avstrijo odpravila že v torek zjutraj, pridno popisala celotno progo in se tako pripravila na prvo dirko letošnje sezone. V petek je prišel ?dan D? in mera adrenalina je bila zagotovo velika, kot že dolgo ne.

Pred 55.000 gledalci sta dirko odpeljala brez zapletov. V prvem delu sta odpeljala dvakrat po dve hitrostni preizkušnji, kjer se je podlaga menjala kot po čm traku in je bila zato tudi izbira pravih pnevmatik na tej dirki skoraj umetnost. Po koncu prvega dela sta bila oba zelo utrujena, a sta vseeno težko čkovala naslednji dan, ki je bil še veliko bolj naporen. Dč so morali namre? odpeljati kar trikrat po tri zahtevne ?brzince?, kjer so lahko preizkusili svoje sposobnosti in sposobnosti avtomobila. Od 129 čv jih je dirko člo 87 in med njimi je bila tudi posadka Logar ? Debeljak.

Zčla sta na skupno osemnajstem mestu, na enajstem mestu v svoji skupini N4 in na ?etrtem mestu za slovensko državno prvenstvo, ki je zanju čega pomena.
Boštjan je rally komentiral: ?Zčli smo po čkovanjih in nismo imeli namena posegati po najboljših mestih. Previdno smo rally čli in v tem ritmu dirko tudi odpeljali. Vozila sva umirjeno, sredi drugega dela v soboto pa čla stopnjevati tempo in ugotovila, da imava rezerve še kar precej. To so navsezadnje pokazali tudi ?asi. S tem sva kasneje prenehala, ker sva čla zaostajati za prvimi tremi. To je bila predvsem posledica njihovega naskoka in tempa, ki so ga čli. Glede na to, da sva precej zaostala, zasledovalcev pa nisva imela, sva se čla nadaljevati na ?etrtem mestu in ga s spet nekoliko umirjenim tempom tudi obdržati, saj nama je bil cilj videti "rampo". Sicer pa tako težkega relija še nisem odpeljal. "Težkega" predvsem zaradi menjavanja podlage. Pčo se je na enem brzincu lahko zamenjalo vse od blata, peska, grobega asfalta pa spet do popolnoma drugih površin. Organizacija rallyja je bila super, vreme prav tako, kar je bilo še toliko lepše po dveh dneh popisovanja v dežju. Avstrijska konkurenca pa ne bom rekel, da je presenetila, je bil pa njihov tempo zares hud in po vsej verjetnosti bomo morali vsi še kako leto čkati, preden bo kdo posegel po prvih petih mestih, saj je čna od nas vozila ta rally prvi? in hkrati tudi prvi? letos. Zelo smo veseli, da je avto cel prišel v cilj in tako bomo lahko šli povsem sproš?eno na naslednji rally. Do takrat bomo z dirkalnikom naredili še kak testni kilometer ve?, zagotovo pa se bomo na čm terenu in že na prvi dirki s ?asom veliko bolj spopadli.?

Matej Debeljak je kot sovoznik opravil delo čo in tudi njemu je bil rally kljub težavnosti zelo vše?. ?To je bil zelo težak in zahteven rally za vse. Tu se je pokazalo koliko ima kdo izkušenj in glede na to, da sva bila prvi? s tem avtom se je to tudi nama poznalo na ?asih, saj sva nekoliko zaostajala. Iz brzinca v brzinec pa sva nato zaostanek čla zmanjševati in sva svoje konkurente lepo dohitevala. Sicer je bil ta rally zelo lep, saj nam je bilo vreme zares naklonjeno in tako je bil užitek še či. Vidi se, da nekoliko zaostajamo za avstrijsko konkurenco, vendar je res, da oni svoj doma? teren že poznajo. Trasa se ne razlikuje dosti od naše, saj imamo tudi v Sloveniji rallyje s podobnim terenom, je pa res, da se tu v eni hitrostni preizkušnji zamenjajo vse podlage in v bistvu je rally tako težak ravno zaradi iskanja za progo najbolj primernih pnevmatik. Dejansko primerjavo Avstrijcev z nami bi lahko delali šele potem, ko bi oni odpeljali kako od dirk, ki jo mi zelo dobro poznamo npr. Rally Saturnus (zdaj Hella Rally). Peljejo se vsekakor super in glede na to kar so pokazali, se mi zdi, da so v dirkanju kak razred pred nami.?

Tudi v klubu je vladalo splošno zelo dobro razpoloženje in veseli smo, da smo dirko čli tako, kot smo si zamislili, da jo bomo. Rally nam bo zagotovo ostal v lepem spominu, od njega smo iztisnili in odnesli zelo veliko tega, kar bomo potrebovali za dobre rezultate v prihodnosti, Boštjan in Matej pa komaj ?akata naslednjo dirko, da bosta lahko za seboj spet puš?ala po idealni liniji prevožene kilometre. Ve? o dirki, slike in ostale informacije si lahko ogledate na naši spletni strani www.bencin-adrenalin.com.

AK BENCIN ADRENALIN

Galerija: