Predstavitve

Zakaj bi hodili peš, ?e nimate izpita za avto?Sedaj tudi na naših cestah lahko opazite majhna štirikolesna vozila, ki jih od 1.1.2005 prodaja podjetje PIMA-inter d.o.o.. Gre za lahka štirikolesa, vozila EKE, ki jih odlikuje majhnost, udobnost in čost, bistven pa je podatek, da se le ta vozila vozijo brez izpita za avtomobil.


Vozilo EKE je bilo razvito z namenom ponuditi voznikom varno in zanesljivo vozilo, ki združuje užitek vožnje in udobnost. Je čo za vožnjo tako po mestu kot tudi na podeželju,zaradi svoje majhnosti pa je vodljivo in okretno. Uvrš?a se v kategorijo lahkih štirikoles, katerih člnosti je majhna teža, ča dovoljena hitrost 45 km/h, za vožnjo pa potrebujete samo izpit kategorije H (kolo z motorjem).

Ob pogledu na vozilo EKE vas bo presenetila njegova živahna oblika, ki jo poudarjajo mehke linije in okrogli žarometi. Oblikovala ga je oblikovalska hiša Angleini Design, ki jo vodi Lamberto Angelini. Glede na obliko karoserije se vozila EKE čjo na potniško in tovorno izvedbo.

Vsa vozila poganja vodno hlajeni dizelski motor s prostornino 505 cm3 priznane italijanske tovarne motorjev Lombardini. Kombinacija dizelskega motorja in majhne teže vozila, ki je samo 349 kg, zagotavlja vozilu čost pri porabi goriva. ?eprav vozilo EKE spada med motorna kolesa, se po svoji obliki in vrsti sestavnih delov lahko postavi ob bok čim avtomobilom, saj čna delov, ki sestavljajo vozilo EKE, prihaja iz avtomobilske industrije.

Pri razvoju vozila EKE je bilo glavno vodilo varnost in udobje. Šasija in karoserija sta v celoti narejeni iz visoko odpornega aluminija, ki zagotavlja čo stopnjo varnosti. V primeru trka, tako čega kot ?elnega, oblika karoserije č obsorbiranje udarne energije. Ker pa samo besede marsikoga ne čjo, je vozilo EKE edino izmed lahkih štrirkoles, ki se lahko pohvali s chrash testom.

Notranjost vozila bo presenetila vsakogar, saj bo prvi hip pomislil, da se je usedel v avto. Oblika in razporeditev armature je ča avtomobilska. Na sredi armature sta pregledni merilnik hitrosti in analogna ura, pod njima pa vrsta kontrolnih č. Prostornost potniške celice je glede na zunanje mere osupljivo velika. Vzdolžni pomik sedežev č prijetno vožnjo tudi potnikom, ki so nekoliko višji. Da bi bila vožnja še enostavnejša, poskrbi avtomatski menjalnik.

EKE-potniški
Notranjost vozila je bogato opremljena, saj ima že osnovni model vozila centralno zaklepanje, či pomik stekel in vratne obloge v barvi sedežev. Ostali modeli pa se lahko pohvalijo še z sedežema iz microfibre ali iz usnja, ki je lahko ?rn ali bež, daljinskim centralnim zaklepanjem, čim strešnim oknom in armaturo v bež barvi. Za čo zunanjost poskrbijo aluminijasta platiš?a, meglenke, kovinska barva in dvobarvna izvedba.

EKE-tovorni
Pri tovorni čci je notranja in dodatna oprema pri vseh modelih enaka. Vsi imajo centralno zaklepanje, sedeža iz umetnega usnja in meglenke. Razlikujejo se glede na obliko tovornega dela, ki je lahko Pick Up, SW ali Van. Pri izvedbi Pick Up je kot opcija možna tudi ponjava.

Vozila EKE so namenjena vsem generacijam, saj so primerna tako za mlajše kot starejše. Z njimi lahko postaneš mobilen in neodvisen tudi ?e nimaš izpita za avto.

PIMA-inter d.o.o.
[email protected]

Galerija: