Reportaže

Häkkinen tudi v DTM na stopni?kah z ekipo AMG-MercedesNa dirkališ?u Lausitz-Eurospeedway se je med 29.aprilom in 1. majem člo drugo tekmovanje v seriji DTM dirk (Deutsche Tourenwagen Masters) v letošnji sezoni. Na prvi dirki v Hockenheimu si je zmago priboril Jean Alesi (F) AMG-Mercedes. Srebrni so presenetil že v soboto na kvalifikacijah, v nedeljo pa svojo kvaliteto le potrdili s 1. mestom Gary Paffetta (GB) DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes in 3. mestom Mike Häkkinena (FIN) Sport Edition AMG-Mercedes, ki se je po 4 in pol letih vrnil na piste, sedaj DTM-a. Dirko si je ogledalo 78.000 gledalcev.


Zmagovalci sami o svoji vožnji:

Gary Paffett, DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes (1. mesto): ?Zelo dobro sem startal in takoj na čtku napadel. To mi je člo, da se svoje vodstvo ubranil. Tekmovanje je bilo dokaj enostavno, saj nisem imel posebnih tekmecev, ki bi mi prišli blizu. Vesel sem, da sem neuspeh iz lanskega leta popravil. Očtek, da sem z moštvenim kolegom Miko lahko stal skupaj na podiju, je bil edinstven."

Tom Kristensen, Audi Sport Team Abt (2. mesto): ?Nekaj sem se na tekmovanjih DTM čl: Ne smeš nikoli odnehati in se boriti do zadnjega kroga. Ravno to mi je danes prišlo prav. Kljub ne optimalnemu izhodiš?nemu mestu nam se je danes z dobro strategijo in dvema perfektnima postankoma v boksih, uspelo prebiti na drugo mesto. Po drugi menjavi gum mi je Mika Häkkinen do konca zelo dobro sledil in se mi nevarno približeval, a sem imel situacijo nenehno pod kontrolo."


Mika Häkkinen, Sport Edition AMG-Mercedes (3. mesto): ?Očo sem startal, tako da sem se lahko med vožnjo skoz držal Garyja. Žal me je prvi postanek v boksih stal nekaj sekund in s tem tudi drugo mesto. Kljub temu sem z tretjim mestom in mojimi prvimi čami v DTM zelo zadovoljen. ?estitke Garyju in celotnemu HWA moštvu. Veselim se že izziva na meni že dokaj poznanem tekmovališ?u v Spa-Francorchamps, od koder imam že veliko dobrih spominov."

Mercedes-Benz Motorsport šef, Norbert Haug: ??estitke Garyju, Miki in celotnemu moštvu za izjemno delo. Gary je vozil svojo dirko in suvereno zmagal. Mika je s svojim prvimi čami in najhitrejšim krogom pokazal velik dosežek. Problem z njegovo avto dvigalko pri prvem postanku v boksih, ga je stal na koncu drugega mesta. Smola za Jeana, č zaradi ne snetja matice s kolesa pri drugem postanku v boksih, ga je stala boljše uvrstitve. Tčnje Ekströma z Jamie Greens je čl še boljši skupen rezultat našega moštva. Naslednja dirka v Spa-Francorchamps bo za nas težka, saj bomo zaradi dveh zmag nastopili z 20kg čo težko avtomobila, kar šteje za slabost in nas lahko stane pol sekunde na krog. Toda, naš tim se bo boril po najboljših čh."

Na sporedu je bilo poleg tekmovanja DTM bil tudi: Porsche Carrera Cup, ADAC VW Polo cup, SEAT Cup in Formula BMW ADAC.

Kot zanimivost lahko omenimo, da se v pokalnem tekmovanju ADAC VW Polo hrabro meri s svojimi vrstniki tudi ena in edina ženska, 20 letna Marlene Dietrich (www.marlene-dietrich.de), ki pa seveda ni ni? v sorodu z že preminulo slavno filmsko igralko Marlene Dietrich.

Galerija: