Novice

Slavko tik za formulami

Mednarodna dirka Petrol Sevnica je ekipi Team Dekleva DeWalt prinesla ponovno serijo pokalov. Že v soboto po treningih je kazalo, da se nam obeta še ena zmagovita nedelja, saj je imel Slavko dve sekundi boljši ?as od zasledovalcev. Igor pa je, po samo dveh odpeljanih treningih, zasedal tretje mesto - takoj za zmoglivejšima avtomobiloma razreda Supertouring.

Prvi trije po treningih so obdržali takšne pozicije tudi na dirki. Slavko prvo mesto, Igor pa tretje. Tokrat je Samo Valant zaostal za Igorjem, kar pomeni da se mu je v skupnem seštevku približal na samo pet to?k, Slavko pa prepri?ljivo vodi.

David Kraševec pa je prav tako, kot na prvi dirki, dopolnil paleto pokalov, ki smo jih prinesli iz dirke. Dosegel je drugo mesto, vendar pokazal, da je iz pravega testa in da naslednji? lahko že pri?akujemo zmago.

Izjave po dirki:

Slavko Dekleva: ?Vesel sem ponovne zmage. Vendar danes nisem mogel ujeti takega ritma, ki sem ga imel v?eraj na treningih. Je bilo pa zato bolj napeto.?

Igor Dekleva: ?Odpeljal sem maksimalno dirko, saj se ve? ne da iztisniti iz tega podvozja. Je pa ?as tretje vožnje dokazal, da se lahko kosam tudi z dirkalniki razreda Supertouring, vendar bi za konstantnost podreboval mehkejše podvozje.?

David Kraševec: ?Zadovoljen sem z doseženim razultatom, sploh s ?asoma iz drugih dveh voženj. Saj sem bil hitrejši od ostale konkurence. Škoda je napake v prvi vožnji, saj me je stala zmage.?



Skupni rezultati:

1. S. Dekleva Team Dekleva DeWalt (6:28.28)

2. E. Draganovi? AK LAmko (6:29.96)

3. I. Dekleva Team Dekleva DeWalt (6:35.38)

SNP pokal:

1. A. Bužga AK Lamko (7:15.91)

2. D. Kraševec AK Elektrodekleva (7:17.25)

3. M. Gril AMD SA - Imos (7:28.07)

Galerija: