Reportaže

Uspešna predstavitev avtomobilov znamke Ferrari


Pred Grand hotelom SAVA v Rogaški Slatini so se v soboto, 21. maja in nedeljo, 22. maja predstavili ?lani Kluba ferraristov iz Mantove s svojimi jeklenimi či. Predsednik kluba Antonio Genovese, ki je nasledil znamenitega Enza Ferrarija kot prvega predsednika in ustanovitelja kluba, je povedal, da je njihovo poslanstvo in namen predvsem druženje, spoznavanje novih destinacij in promocija samih avtomobilov znamke Ferrari. Gre za najstarejši in či klub v Italiji ustanovljen leta 1956, v katerem deluje 75 lastnikov Ferrarijev.

V Rogaški Slatini smo lahko videli 25 teh jeklenih čov, katerih vrednost posameznega vozila je med 21.000.000 in 30.000.000 SIT. Predstavile so se predvsem novejše znamke, letnice 2002, 2003 in 2004 modelov kot so 360 MODENA, 360 SPIDER, TESTAROSA, 355 FERRARI, 456 GT FERRARI, 355 BERLINETTA, 348 CABRIO, 360 CHALENGER, MONDIAL CABRIO.

Sam program se je čl v petek, 20 maja ob 20.00 uri s predstavitvijo obiskovalcem PLANETA TUŠ v Celju. Izžrebanih je bilo tudi nekaj čežev, ki so se lahko popeljali z avtomobilom znamke Ferrari.
V soboto dopoldan se je karavana podala v Maribor, kjer so se meš?anom predstavili na Trgu svobode. Tam jih je pozdravil svetovalec župana g. Daniel Sajko, Terme Maribor pa so jim pripravili majhno pogostitev. Svojo panoramsko vožnjo so nadaljevali proti Slovenskim Konjicam, kjer so jim na golf igriš?u ZLATI GRI? postregli s kosilom in pokušino njihovih vin.

Pravo rajanje se je člo ob 16.00 uri pred Grand hotelom SAVA, kjer jih je čkala množica radovednežev in zabavni ansambel ?UKI. Grand hotel Sava je organiziral tudi Gala črjo, na kateri so se predstavili ?lani kluba.

V nedeljo, 22. maja je potekal program za najmlajše FERRARI DIRENDAJ s kreativnimi delavnicami, animacijskim in glasbenim programom in lutkovno igrico ?VARNO V PROMETU?. Za svoj trud pri izdelovanju Ferrarijev iz gline in ostalih kreativnih delavnicah so bili otroci čni, saj jim je predsednik kluba avto podrobno predstavil, navdušeni otroci so se v avtu tudi slikali.
Po odhodu iz Rogaške Slatine so se ?lani kluba ustavili v centru mesta Celje, kjer jih je s č dobrodošlice čkal župan g. Bojan Šrot in jim podaril monografijo mesta Celje.

K uspehu prireditve so pripomogli čni sponzorji ENGROTUŠ, HYPO LEASING, AC MARANELLO AUTO LJUBLJANA, NOVA KBM, MLEKARNA CELEIA, CELJSKE MESNINE, VARNOST, INTERKOP, MESNINE ŽERAK, JAGROS, PIVOVARNA LAŠKO, HIT CASINO.

Galerija: