Predstavitve

Clio III ´´ima vse, kar imajo veliki´´


Po predstavitvi modela Modus pred dobrim letom Renault nadaljuje prenovo in razvoj svoje ponudbe v segmentu B z modelom Clio III. Novi avtomobil odpira novo poglavje zgodbe z naslovom Clio, ki se je čla leta 1990. Clio III je či in prostornejši ter s svojimi čimi lastnostmi in velikim udobjem č prijetno vožnjo. Prav tako znova dokazuje dosežke znamke Renault na ču varnosti. Na vseh čih zagotavlja lastnosti, enakovredne višjemu segmentu, ob tem pa ohranja kompaktne mere svojega razreda.

Mehke in ?utne linije modela Clio III še poudarjajo njegov čn čj in pa zadovoljstvo, ki ga zagotavlja vožnja v njem.


Nčjna prostornost in ugodje

Z dolžino 3,99 metra je Clio III zrasel in svojim potnikom ponuja izjemno prostornost tako v čci s troje kot tudi s petero vrati.. Na voljo so tudi številne naprave za čnje ugodja in varnosti, med katerimi so mnoge v tem segmentu prvi? na voljo - na primer kartica za čo uporabo.


Užitek v vožnji je v ospredju

Clio III je zgrajen na skupni konstrukcijski osnovi B Zveze Renault Nissan in zasnovan za uživaško vožnjo. Njegove obese se zgledujejo po tistih v modelu Mégane, vodljivost in vozne lastnosti pa so lepo uravnotežene zaradi velike medosne razdalje, širokih kolotekov in nizkega težiš?a. Te temeljne če člnosti dopolnjuje v celoti izjemno uravnovešeno podvozje.

Clio III bo že ob samem čtku prodaje oktobra letos na voljo s šestimi bencinskimi in dizelskimi motorji, ki izpolnjujejo emisijske norme Euro 4. Bencinski motorji bodo trije: 1,2 16V (75 KM), 1,4 16V (100 KM) in 1,6 16V (110 KM). Dizelska ponudba bo obsegala tri čce motorja 1,5 dCi z čo čo 70, 85 in 105 KM. Seznam menjalnikov, ki jih bo možno dobiti v Cliu III je enak kot pri Modusu. Oba bosta na voljo tudi z robotiziranim menjalnikom, katerega delovanje voznik upravlja s čo dveh obvolanskih čc.Varnost ima Clio III že genetsko prirojeno

Kot je pri Renaultu že čjno, so tudi pri projektu Clio III za enega poglavitnih ciljev postavili čost na ču varnosti. Zato je v njem združeno zelo obsežno znanje in bogate izkušnje Renaulta na ču aktivne in pasivne varnosti. Kot pri prejšnjih projektih je bil tudi tokrat namen č najvišjo oceno Euro NCAP. Serijsko je opremljen s protiblokirnim zavornim sistemom 8 Bosch ABS, elektronsko razdelitvijo zavorne č (EBD) in sistemom za pomo? pri zaviranju v sili (EBA). Novi avto je na voljo tudi s sistemom nadzora stabilnosti (ESP), ki ima tudi funkcije za čvanje zdrsa pogonskih koles (ASR), za nadzor podkrmarjenja (UCL) in za nadzor navora motorja za čvanje blokiranja koles (MSR).

Skupaj z Modusom je Clio III prvi avtomobil v tem segmentu, ki je opremljen z dodatnima žarometoma za ovinek, za boljšo vidljivost č pa bo na voljo tudi s ksenonskima žarometoma s samodejno prilagodljivim snopom.

Clio III ima varnostno opremo usklajeno z zelo zahtevnimi projektnimi cilji, ki odražajo predanost in znanje Renaulta na tem ču. Zgradba avtomobila čje številna programirano čljiva ča in je zasnovana tako, da deluje povsem usklajeno z elementi Sistema Programiranega Varovanja Renault tretjega rodu. Ta obsega do osem varnostnih blazin, med katerimi sta ?elni s samodejno prilagodljivim delovanjem, in dvojne zategovalnike ter omejevalnike zatezne sile za prednja sedeža. Clio III ima še eno novost: možnost, da na srednjem sedežu zadaj otrok starosti od 6 do 10 let varno sedi brez podložnega sedala.


Avto za prijetno življenje, nizke stroške uporabe in okoljsko sprejemljivost

Clio III svojim lastnikom olajšuje življenje. Intervali rednega servisnega vzdrževanja so 30.000 km za bencinske in 20.000 km za dizelske motorje. Visoka kakovost zasnove in izdelave č zagotavljata trdoživost in nizke stroške uporabe. Clio III je tudi okoljsko sprejemljiv avtomobil: približno 95 odstotkov njegove teže je zlahka mo? reciklirati, pri zasnovi pa so upoštevali tudi napovedane omejitve za uporabo težkih kovin.


Renault nadaljuje s prenovo svoje ponudbe manjših avtomobilov

Renault je eden čih igralcev v strateško zelo pomembnem segmentu manjših avtomobilov, ki predstavlja ve? kot tretjino prodaje avtomobilov v Evropi (5 milijonov letno). Renault želi z modeli Clio III, Modus in Twingo (ki je še vedno zelo uspešen) v letu 2005 č okrog 11-odstotni tržni delež v Evropi.

Popolna prenova svoje ponudbe manjših avtomobilov, ki jo je Renault čl leta 2004 z modelom Modus, je vodila do uvedbe če industrijske strukture, v kateri so posamezne tovarne čli na en model. Clio III bodo izdelovali v tovarnah Flins (Francija, ča tovarna), Dieppe (Francija, čca Renault Sport) in Bursa (Tčja).

Skupna vrednost projekta Clio III znaša 953 milijonov evrov, od tega je 630 milijonov namenjenih naložbam v proizvodne zmogljivosti.

Galerija: