Novice

Goodyear želi postati prvi proizvajalec ?RunOnFlat? pnevmatik na Kitajskem


Iz podjetja ?Goodyear Tire & Rubber Company? so čli, da postajajo prvo podjetje, ki bo na Kitajskem proizvajalo t.i. ?run-flat? pnevmatike. Proizvodnja je posledica 18 milijonov dolarjev vredne investicije v razvoj ?run-flat? tehnologije in v podjetje ?Dalian tire plant?, ki je v lasti Goodyeara.


?RunOnFlat? pnevmatike uporabljajo posebej utrjene stranske boke, ob tem pa, za razliko od drugih čih sistemov, ne potrebujejo posebnih platiš?. Koncern Goodyear je bil izumitelj in prvi, ki je čl ?run-flat? pnevmatike serijsko proizvajati in nameš?ati že v letu 1994. Cohade dodaja, da ima Goodyear dale? či tržni delež pri vseh ?run flat? aplikacijah. Po njegovem mnenju je zato tudi primerno, da je ravno Goodyear prvi proizvajalec, ki bo proizvajal ?run-flat? pnevmatike na Kitajskem.

S serijsko proizvodnjo naj bi po predvidevanjih čli že v letu 2007, v roku petih let pa čkujejo, da bo letna prodaja tovrstnih pnevmatik tako za kitajski, kot za izvozni trg, na letni ravni dosegla 200.000 pnevmatik. V podjetju prav tako predvidevajo, da se bodo potrebe trga po ?RunOnFlat? tehnologiji v prihodnjih nekaj letih skokovito čvale.

?Naša evropska podružnica je bila zelo uspešna pri dobavljanju ?RunOnFlat? pnevmatik avtomobilskim koncernom, kot so BMW, Mercedez, Audi, Volkswagen in Ferrari?, poudarja Cohade. ?V letu 2004 je Goodyear prodal ve? kot 1,3 milijona ?run-flat? pnevmatik. V letu 2005 pa čkujemo, da se bo ta številka že približala 2 milijonom?, še pravi.

Prednosti ?run-flat? pnevmatik za potrošnike so čtne. Povezane so tako z varnostjo, kot tudi udobjem, saj lahko s popolnoma predrto pnevmatiko z osemdesetimi kilometri na uro prevozimo kar 80 kilometrov, brez skrbi, da bomo ostali na cesti. Ne smemo pozabiti, da je lahko menjanje pnevmatike ob cesti tudi zelo nevarno. ?RunOnFlat? pnevmatike odpravijo vse te skrbi. Iz tega in še mnogo razlogov, so v podjetju Goodyear či glede prihodnosti ?run-flat? pnevmatik, in potencialov dobave teh pnevmatik iz družbe Dalian. Tehnologija, ki jo je Goodyear izumil pred desetimi leti, se je v tem ?asu razvila do če, ko proizvajalci avtomobilov z veseljem sprejemajo idejo ?RunOnFlat?, kot tehnologijo, ki njihovim avtomobilom prinaša veliko prednosti. Poleg varnosti in udobja, odpravi tudi potrebo po rezervni pnevmatiki, kar pomeni dodaten prostor v vozilu in zmanjšanje skupne teže vozila.

Galerija: