Novice

Deset milijonov nissanov v Evropi

Nissan bo to poletje prodal svoj desetmilijonti avtomobil v Evropi. Ta zgodovinski mejnik bodo zaznamovale številne slovesnosti in posebna oglaševalska kampanja na čih trgih Zahodne Evrope.

Na čtku osemdesetih let prejšnjega stoletja je japonski proizvajalec avtomobilov ukinil ime izvozne blagovne znamke Datsun in čl uporabljati ime Nissan za svoja vozila po celem svetu. Od leta 1984 do konca aprila 2005 je Nissan prodal 9.803.000 vozil v 17 zahodnoevropskih državah. Sedaj se je člo odštevanje do če številke 10.000.000, ki bo predvidoma dosežena v tem poletju.

Brian Carolin, višji podpredsednik za prodajo in marketing pri družbi Nissan Europe v Parizu, pravi, ?Ponosni smo na svojo zgodovino v Evropi in desetmiljonti prodani avtomobil ne bo potrdil samo naše dolge prisotnosti na tem trgu, ampak tudi to, da naši kupci cenijo visokokakovostna vozila z člno zasnovo, velikimi zmogljivostmi ter inteligentno in funkcionalno notranjostjo.?

Ker Nissan nenehno širi svojo prodajno mrežo in bo letos na trgu predstavil rekordnih šest popolnoma novih modelov, je težko napovedati, v kateri državi bo prodano desetmilijonto vozilo, pa tudi to, kje bo izdelano. To bi lahko bila Micra iz tovarne NMUK v angleškem Sunderlandu ali pa Pathfinder iz tovarne NMISA v španski Barceloni.

Trije letošnji novi Nissanovi modeli, čamensko vozilo Murano, povsem nov v Španiji izdelan Pathfinder s štirikolesnim pogonom in roadster 350Z, so že na voljo kupcem. Navara Pick-up z dvojno kabino je bila prvi? predstavljena marca na ženevskem avtomobilskem salonu, Navara King Cab pa maja na avtomobilskem salonu v Barceloni. Navara, ki jo bodo izdelovali skupaj s Pathfinderjem v Španiji, bo prišla v trgovine letos jeseni.

Konec leta bo Nissan čl s prodajo Micre C+C, kupe-kabriolet izvedenke svojega najbolje prodajanega malega avtomobila.

Nissanov či evropski trg je Velika Britanija, kjer je bilo lani prodanih 105. 000 avtomobilov. Sledijo pa še Italija, Španija, Nčja in Francija. Najhitreje č trg je Rusija, kjer je bilo lani prodanih ve? kot 28.000 vozil.