Novice

Novice iz Daewoo-ja

Izvršni in generalni direktor podjetja Daewoo Motor, gospod Kim Seok-hwan je izjavil, da po čem prevzemu podjetja (le to bo v juliju ali avgustu) General Motors planira proizvodnjo ve? kot 900.000 vozil letno.

Gospod Kim Seok-hwan je na črajšnjem pogovoru z novinarji izjavil, da GM čo čtuje dvig Daewoo-jevega tržnega deleža v Koreji na preko 20%, čo pa planira, da bo Daewoo-jev tržni delež v segmentu osebnih vozil presegel Hyundai-jevega.

Prav tako trdi, da je vodstvo GM-a čno, da bodo z novim Magnusom, Kalosom in dvema novima modeloma, ki bosta prišla na korejski trg v drugi polovici letošnjega ali na čtku prihodnjega leta čli Daewoojev tržni delež na preko 20%.

Poleg navedenih novosti, bo drugo leto Daewoo predstavil novo terensko vozilo (sport utility vehicle), ki bo bo narejeno na Magnusovi platformi.

V prvih štirih mesecih letos je Daewoo Motor ustvaril 20,3 milijona USD ča ob prometu, ki je znašal 937,5 milijona USD. Samo v aprilu znaša čk iz poslovanja 7,8 milijonov USD in predstavlja že 13 zaporedni mesec, v katerem je podjetje ustvarilo čk.