Predstavitve

Mercedes-Benz S


S ´´klasa´´ je bila vedno sinonim za prestižnost in udobnost med limuzinami najvišjega razreda. Postavljala je merila konkurenci na ču inovtivnosti, varnosti...
Tako kot v vseh do sedaj predstavljenih razredih S, bo tudi v novi ´´S klasi´´ predstavljenih veliko novih tehnoloških dosežkov in rešitev s ča varnosti.V čtku bodo paleto štirih motorjev dopolnili kar trije novi motorji. Na razpolago bodo motorji z čo od 235 do 517 konjskih č. Novi motorji bodo zmogljivejši za 26 odstotkov, navora bo ve? za 15 odstotkov, medtem, ko bo poraba manjša za 9 odstotkov. Paleto motorjev bosta dopolnila še nova V6 in V8 bencinska motorja ter novi CDI motor.


V MB paradnem konju S600 bo kraljevalo dvanajst valjev, kjer bo pridelanih kar 517 konjskih č in 830 Nm navora. Limuzina bo dosegla pospešek od 0-100 km/h v čih 4.6 sekundah. Bč lastnike pa zanima tudi velikost s katero se bodo ponašali. Nova ´´S klasa´´ je zrasla od predhodnice v vse smeri. Tudi tokrat bosta na izbiro dve dolžini, in sicer prva bo merila v dolžino 5,076 metra, druga podaljšana ´´S klasa´´, pa 5,206 metra.

V senci nove ´´S-klase´´ bosta na salonu žareli še dve novi zvezdi. Premiero bo doživela še evropska verzija razreda R in pri AMG-ju predelan SUV z oznako ML 63 AMG.

Galerija: