Reportaže

2. Rally Postojnska Jama je kon?an


Letošnjo sezono smo čli z zadnjim rallyjem v Postojni. Šlo nam je čo, vendar je č na tako hitro izmuzljiva zadeva, da jo je zelo težko kjerkoli zadržati - sploh na dirkah.

Tokratni rally nam je bil zares namenjen. Razpoloženje je bilo od čtka čo, saj smo se imeli že v ?etrtek priložnost dodobra nasmejati na črni prireditvi, ki jo je pripravil organizator.

Naslednji dan, ki se je čl s popoldansko oz. črno prvo hitrostno preizkušnjo t.i. superspecialom, smo imeli še en razlog ve? za veselje. Naša posadka se je namre? odrezala čo in se uvrstila na 2. mesto v skupni razvrstitvi. Dosežka smo bili zares veseli, zavedali pa smo se, da je to le en zelo majhen del čega rezultata, na katerega nima ravno velikega vpliva.

Dčkali smo glavni dan dirke, ki je bil zelo lep in zelo zanimiv hkrati. Dogajanje se je člo že v zgodnjih jutranjih urah, kar pa ni zmotilo naše posadke. Kljub jutranjim uram sta bila namre? Boštjan in Matej še kako budna in najbolje so to dokazali ?asi, ki sta jih dosegala na hitrostnih preizkušnjah.

Na prvi HP drugega dne je naša posadka z čo vožnjo naredila tretji najboljši ?as. Po prvem delu tega dne (po peti hitrostni preizkušnji) sta bila na skupnem petem mestu. Drugi del sta čla še bolje. Na šesti HP Hrušica sta naredila tretji najboljši ?as, na sedmi HP Planina pa sta bila celo najboljša in tu najboljši ?as naredila tudi, ko se je HP Planina peljala naslednji?. Na žalost pa naprej ni šlo tako gladko. Na deveti hitrostni preizkušnji je namre? člo deževati in je bila proga zelo č. Tako se je naša posadka na progi zavrtela in ob jarku nasedla tako, da nista mogla nadaljevati poti. Da sta dirkalnik spet spravila na vsa štiri kolesa, sta porabila veliko ?asa.

Boštjan je nadaljevanje komentiral: "Zaostanek je bil prevelik. Pčl je na žalost tudi dodatno posledico. Zamudila sva v naslednjo ?asovno kontrolo pred štartom zadnje hitrostne preizkušnje, to pa nama je prineslo še dodatno minuto in dvajset sekund pribitka. Dirko sva tako namesto na dosegljivem 2. čla na 66. mestu. Kar se pa č čranja, pa je vsekakor prisotno, saj nam je bila dirka zares pisana na kožo. Sicer pa, ?e ne drugega, sva v vožnji na tej dirki zares uživala terb pridobila veliko izku[enj in tudi to pomeni veliko."

O?itno je bila letos naša sovoznica tudi č, ki ji je bila vožnja z Matejem in Boštjanom tako vše?, da je prisedla k njima tudi na zadnji dirki. Veseli smo lahko, da je popustila, ko je premišljevala o odstopu ali slabi uvrstitvi. Navsezadnje sta č le prišla skozi cilj.

Rezultati so bili tokrat zares ve? kot zgovorni in dirka je bila kljub vsemu zanimiva in lepa. Niti zdale? še nismo izgubili volje in upanja in podobnih dirk z bolj čim koncem si želimo tako čo, da je č, da naslednja sezona ne bi bila veliko boljša.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so nas na kakršenkoli čn podpirali - ?etudi le z dobro mislijo ali željo. Še posebno pa bi se radi zahvalili vsem pokroviteljem za izkazano zaupanje, ekipi Targeta in vsem mehanikom za nepogrešljivo in čo opravljeno delo ter vsem ostalim, ki nam pomagajo in nas spremljajo na naši poti.

Slike in ostale informacije o sami postojnski dirki si lahko ogledate na uradni spletni strani rallyja www.postojnska-jama.si/rally.