Tehnika - novosti

Elektronska kontrola tlaka v pnevmatikah

Kontrola tlaka v pnevmatikah. Podjetje Car Guard Systems, ponuja zanimiv izdelek, ki zna koristiti vsem voznikom, ki obremenjujejo pnevmatike s hitro in agresivno vožnjo kakor tudi z velikimi tovornimi obremenitvami.


Oprijem pnevmatik s cestiš?em, življenjska doba in poraba goriva je odvisna od pravilnega tlaka v pnevmatikah. Tlak v pnevmatikah se spreminja glede na temperaturo. Temperatura pnevmatike se lahko č zaradi hitre vožnje, temperature ča ali velike obremenitve vozila. Dejstvo znano iz sveta motošporta, vendar pri vsakodnevni uporabi kontrolo tlaka ne izvajamo redno. Razlika v tlaku za 0,6 bara podaljša ali skrajša življenjsko dobo pnevmatik za 50 %. Optimalen tlak v pnevmatikah lahko zmanjša porabo goriva za 4 %.


Komplet za nadzor tlaka in temperature v pnevmatikah sestavljajo štirje senzorji in centrala. Senzorji se namestijo namesto pokrova ventila. Centrala in LCD zaslon se vgradita v vozilo, priklop se izvede preko treh vodnikov +30(stalni plus), 31(masa) in +15(kontakt plus). Senzorji zaznavajo temperaturo do 1200C. Podatki se izpišejo na zaslon vsake 4 sekunde. Cena kompleta znaša 300 evrov.

Za tiste, ki jim je strošek 300 evrov preve?, pa je na voljo komplet štirih analognih merilnikov tlaka z indikatorjem. Indikatorji se prav tako namestijo namesto pokrova ventila. Nčost indikatorja je 0,07 bara. V ponudbi so indikatorji za naslednje tlake: 1,8; 2,0; 2,2; 2,4; 2,6 in 2,8 bara. Vrednost kompleta znaša 15 evrov.


Dodatne informacije:

Azur-Papotnik k.d.
Gsm: 040 842 014
Fax: 03 5771 275
e-mail: [email protected]

Galerija: