Predstavitve

Opel meriva

Opel meriva
V modelno leto 2006 Oplova meriva vstopa v prenovljeni podobi. Po preko pol milijona prodanih primerkih v dveh in pol letih, je prišel ?as za osvežitev videza, popestritev motorne ponudbe in posodobitev tehnlogije. Vrh motorne ponudbe bo zasedla meriva s kar 180 KM!

Kče spremembe videza
Merivina zunanjost se je po prenovi spet približala videzu ostalih Oplovih avtomobilov. Nčtnejše spremembe so na prednjem in zadnjem delu. Spredaj kraljuje velika kromirana letev preko maske hladilnika in bolj čo oblikovan odbija?, zadek pa poleg kromirane okrasne letvice prinaša tudi zatemnjene zadnje č. V notranjost je prenova prinesla nova oblazinjenja in okrasne elemente. Nova grafika merilnikov in kromirani detajli naj bi prispevali k resnejšem vtisu. Pčost tega štiri metre dolgega enoprostorca pa ostaja nespremenjena.

Dva nova motorja
V motorni ponudbi je prva novost 1,3-litrski CDTI motor. Majhen turbodizel s tehnologijo skupnega voda in štiriventilsko tehniko razvije 75 KM, kar zadoš?a za 157 km/h najvišje hitrosti. Izpušne pline čsti filter trdih delcev, vozniku v veselje pa naj bi bila realna ča poraba okoli pet litrov. Druga novost med motorji je 1,6-litrski bencinski štirivaljnik s Twinport tehnologijo. S čo 105 KM doseže najvišjo hitrost 181 km/h in obljublja čo porabo 6,7 litra.

Novosti opreme
Merivina ponudba bo obogatena s številnimi novimi opcijami, med katerimi še posebej izpostavljajo (prvi? v tem razredu) aktivne prednje č AFL. V sodobne ?ase sodi tudi možnost vgradnje mobilnega telefona z bluetooth povezavo in glasovnim upravljanjem.

Meriva OPC
Najbolj športno merivo bo krasila oznaka OPC. Pod motornim pokrovom pa bo rezgetalo 180 čv iz 1,6-litrskega turbo-motorja. Najvišja hitrost naj bi znašala 222 km/h, pospešek do 100 km/h pa 8,2 sekunde.


Alpra

Galerija: