Novice

Gorenjska reševalna vozila na pnevmatikah Goodyear in Dunlop


Sava Tires, podjetje koncerna Goodyear v Sloveniji, je Osnovnemu zdravstvu Gorenjske darovala zimske pnevmatike Dunlop za enajst reševalnih vozil. Donacija je nadaljevanje lanskoletne akcije, ko so z zimskimi pnevmatikami Goodyear in Dunlop že opremili 13 vozil. Levji delež gorenjskih reševalnih vozil je tako opremljenih s kakovostnimi zimskimi pnevmatikami koncerna Goodyear.

V Savi Tires so se v okviru svojega programa družbene odgovornosti čli za nadaljevanje donatorske akcije. V njej so petim zdravstvenim domovom Osnovnega zdravstva Gorenjske (Bled, Jesenice, Kranj, Škofja Loka in Trži?) podarili zimske pnevmatike blagovne znamke Dunlop za dodatnih 11 reševalnih vozil.

Na ta čn Sava Tires prispeva k varnosti tistih, ki varujejo naše življenje in zdravje. Skupno poslanstvo ekip nujne medicinske č in Save Tires je prav varnost. ?V trenutkih, ko o življenju čjo sekunde, pomembno vlogo odigra zanesljiva oprema, h kateri sodijo tudi pnevmatike. Zato smo v Savi Tires čni, da smo gorenjskim reševalcem s kakovostnimi pnevmatikami olajšali delo,? pravi Andreas Niegsch, glavni direktor Save Tires.

26 reševalnih vozil gorenjskih zdravstvenih domov bo letos prepeljalo skoraj 20.000 oseb in prevozilo skupno kar okoli 1,1 milijonov kilometrov, kar je za 150.000 km ve? kot lani. Veliko število prevoženih kilometrov je posledica dejstva, da so bolnice v Jesenicah in Ljubljani precej oddaljene. Sče pa so tudi geografske razmere, ki so na Gorenjskem zaradi velikega števila strmih in ozkih cest ter veliko snega na poteh v zimskem ?asu zahtevnejše kot drugod po Sloveniji. ?S kakovostnimi zimskimi pnevmatikami bodo reševalci v č varneje prispeli do skoraj 200.000 prebivalcev Gorenjske, ki jim Zavod zagotavlja primarno zdravstveno varstvo,? je povedal Jože Veternik.


Galerija: