Predstavitve

Chevrolet Captiva: Kompaktni SUV za Evropo? Prvi kompaktni Chevroletov SUV na dizelski pogon
? No voljo s petimi ali sedmimi sedeži
? Svetovna premiera v Ženevi, marca 2006

Captiva bo ime novega Chevroletovega SUV-a (Sports Utility Vehicle), ki naj bi ga čli v Sloveniji prodajati jeseni leta 2006. Enako kot konceptno vozilo S3X, je bilo tudi to vozilo prvi? predstavljeno leta 2004 na pariškem avtomobilskem salonu, kjer so ga navdušeno sprejeli tako mediji kot tudi javnost. Chevrolet Captiva ponuja izrazit dizajn in prostorno, udobno notranjost, izdelano iz visokokakovostnih materialov. Nova Captiva (dolžina/širina/višina: 4639/1849/1726 mm) bo na voljo s sedmimi ali petimi sedeži. Kupci bodo lahko izbirali med čco na prednji pogon ali na štirikolesni pogon.

Captiva bo Chevroletov prvi kompaktni SUV z dizelskim motorjem. Vozilo je prirejeno za evropske ceste in zahteve kupcev, ter bo sprva na voljo z modernim dvolitrskim CRDi dizelskim motorjem s kar 150 KM. Podobno kot obe bencinski čci (2,4 litrski štirivaljnik in 3,2 litrski V6 motor) ponuja tudi turbodizelska č?ica čo vožnjo. Vozilo Captiva bo prvi model iz ponudbe Chevrolet Europe, ki bo na voljo z elektronskim uravnavanjem stabilnosti ESP.

Dizelski motor je razvila družba GM Daewoo Auto&Technology, v sodelovanju z GM Powertrain in VM Motori. Gre za prvo uporabo družine dizelskega prenosnika č, ki bo na voljo v drugih Chevroletovih produktih v Evropi, z čtkom v letu 2006.

Galerija: