Novice

Avtomobilski koledar ALPRA 2006

Izšel je koledar Alpra 2006. Tematika koledarjev ALPRA je že 12 let zvesta oblikovanju prevoznih sredstev. Avtomobilski koledar ALPRA 2006 se ponovno č h koreninam oblikovanja, ki prikazuje osnovo vsakega oblikovalskega procesa ? risbo.

Na dvanajstih straneh so upodobljene ideje čh avtomobilov avtorja Aleksandra Praperja. Zaradi poudarjanja oblike sta na vsaki stranici po dve skici istega vozila predstavljeni v ?rno-beli tehniki. Risbe na koledarju so čo risane in dokaj preprosto čne - ne z namenom foto-realizma ? pa? pa z namenom čega prikaza ideje.

Koledar Alpra 2006 je edinstven, saj ne prikazuje čh avtomobilov ali čnih znamk ? je nevtralen. Predstavlja pogled v bližnjo prihodnost avtomobilov in je tako primeren za lastnike avtomobilov katerekoli znamke. Na koledarju ALPRA 2006 so torej upodobljene oblikovalske ideje raznih osebnih vozil, s poudarkom na čih čjih posameznih vozil ? kupejev, limuzin, kabrioletov, SUV-jev? Za vsakega se torej najde nekaj. Vsa upodobljena vozila so plod domišljije in v realnosti ne obstajajo.

Dinamiko koledarja poudarjajo ?rni in sivi toni podlage ter ča sprememba postavitve strani. Za bolj uravnotežen vtis poskrbijo tudi številke dni in tednov, ki so nameš?ene na vrhnjem delu koledarja in tako predstavljajo protiutež dotiskom podjetij.

Koledar ALPRA 2006 je tiskan na kvalitetnem ekološkem papirju, položne oblike v velikosti 47 x 33 centimetrov. Na podložnem kartonu je prostor, namenjen dotisku logotipa podjetja.

Galerija: