Predstavitve

Renault Megane: bolj dinami?en in prestižen

Novi Mégane bo predstavljen v čtku naslednjega leta, v prodajnih salonih Renault pa bo naprodaj pred pomladjo 2006. Ima izrazit in prepoznaven čj, zaradi ?esar deluje še bolj prestižno kot doslej. Naenkrat bo oblikovno osveženih kar šest modelov Mégane: Berline, Coupé, Sedan, Grandtour, Coupé-Cabriolet in Mégane Renault Sport.

Oblikovna osvežitev modelov Mégane sovpada z obogatitvijo ponudbe motorjev, ki vsi ustrezajo emisijskim normam Euro 4. Že znanim čo izpopolnjenim dizelskim motorjem se bo pridružil tudi najnovejši 2,0 dCi z čo 150 KM, ki pomeni nov mejnik po zmogljivostih in porabi goriva. Uveljavljeni motor 1,9 dCi bo dopolnjen s filtrom trdnih delcev, s samodejno regeneracijo, njegova mo? pa je čna na 130 KM. Poleg naštetih dveh dizel motorjev bo novi Mégane na voljo tudi s posodobljenima motorjema 1,5 dCi z čo čo 85 in 105 KM. Slednji dosega najboljše razmerje med čo, porabo goriva in izpustom CO2 v svojem razredu.

Poleg široke ponudbe novega in uveljavljenih dizelskih motorjev bo novi Mégane izstopal tudi z najbolj popolno ponudbo bencinskih motorjev na trgu, ki obsega: tri atmosferske - 1,4 16V (100 KM), 1,6 16V (110 KM), 2,0 16V (135 KM) - ter dva turbo motorja - 2,0T (165 KM) in 2,0 16V Turbo v obeh čcah Mégane Renault Sport (225 KM).

Novi Mégane bo ohranil či status na trgu s svojimi voznimi lastnostmi, užitkom v vožnji ter aktivno in pasivno varnostjo, ki jo je z najvišjo oceno pet zvezdic potrdil tudi Euro NCAP.

Galerija: