Predstavitve

Mazda Kabura in Mazda CX-7 na salonu v Detroitu


Osrednji Mazdini atrakciji na avtomobilskem salonu v Detroitu, ki odpira vrata 8. januarja 2006, bosta konceptni prototip kompaktnega športnega kupeja Mazda Kabura in povsem nov t.i. ?crossover SUV? Mazda CX-7 ? križanec med športnim in terenskim avtomobilom.
Družbo jima bosta delala konceptna Mazda5 Hydrogen RE Hybrid ? z rotacijskim motorjem RENESIS, ki deluje na vodik ali na bencin ter, pravtako hibridna, Mazda Tribute Hybrid.


Mazda KABURA
Kompaktni športni kupe Mazda KABURA je konceptni avtomobil zasnovan v
Mazdinem dizajnerskem centru v mestu Irvine v Kalioforniji. V zadnjih petih mesecih je to že tretji Mazdin dizajnerski koncept ? po Mazdi SASSOU iz Mazdinega evropskega dizajnerkega centra v kraju Oberursel v ZRN (predstavljena je bila minulega septembra na salonu v Frankfurtu) in po Mazdi SENKU iz čga dizajnerskega centra v Yokohami (novemberski salon v Tokiu). S snovanjem na čih koncih sveta Mazdni dizajnerji sprejemajo in odražajo globalne vplive.

Športni kupe Mazda Kabura je avtomobil s kompaktno karoserijo, ki užitke športne vožnje prepleta s funkcionalnostjo. Dčo oblikovana, na zadnji kolesi gnana Kabura s kopico uporabne opreme v notranjosti je koncept vozila, namenjenega zlasti kupcu, ki si prvi? kupuje novi avto in se z njim zelo rad vozi. Kabura je tudi konceptni avto, ki vsebuje vse člne prvine Mazdine Zoom-Zoom filozofije.
KABURA je japonski izraz, izpeljan iz ?Kabura-ya?, ki je posebna puš?ica, ki med letom oddaja člen zvok in so jo neko? izstrelili kot signal za čtek bitke. ?Prva puš?ica v bitki? upodablja Mazdino zavzetost, da oblikuje in izdeluje izjemne ter vznemirljive avtomobile.

Povsem nova Mazda CX-7
Nova Mazda križanec terenca in športnega kupeja CX-7, bo javnosti najprej predstavljena na avtomobilskem salonu v Los Angelesu (novinarski dnevi 4. in 5. januar), tri dni za tem pa v Detroitu.

Petsedežni CX-7 je utelešenje bistroumnega mešanja vitalnosti športnega avtomobila in uporabnosti terenca, rezultat: uživaški Mazdin terenec z dušo športnega avtomobila. To je avtomobil, ki združuje dizajn in visoke zmogljivosti, kakršnega še ni bilo.
Izrazita prednja blatnika, v vodilni rob karoserije nagnjena A-ča in Mazdin ?podpis? na peterokotni prednji maski novinca jasno čjejo kot avtomobil znamke Mazda. Široka 18-ča kolesa iz alu-zlitine izražajo Mazdine ?zoom-zoom? namene, športna notranja oprema pa vsakemu avtomobilskemu entuzijastu sproži prirojeno željo, da bi sedel za volan in odpeljal. Ob športnem splošnem vtisu je tu še visoka kakovost materijalov in če izdelave.
Mazdo CX-7 poganja 2.3-litrski bencinski turbo-motor z neposrednim vbrizgavanjem goriva, ki zmore živahnih 244 KM pri 5000/min.

Galerija: