Prototipi

Premiera konceptnega avtomobila Chevrolet T2X v Bruslju


Konceptni avtomobil Chevrolet T2X bo v Evropi premierno predstavljen na avtomobilskem salonu v Bruslju, ki bo potekal od 10. do 22. januarja 2006. Konceptni avtomobil Chevrolet T2X združuje karoserijo kompaktnega športnega terenca z vznemirljivo obliko športnega kupeja. T2X se je prvi? pokazal v javnosti na avtomobilskem sejmu v Seulu leta 2005, zdaj pa prihaja tudi v Evropo.

Avtomobil so razvili v oblikovalskem centru GM Daewoo v Koreji. ?Ta osupljivi konceptni avtomobil je odraz sposobnosti našega mednarodnega oblikovalskega tima,? je povedal David Lyon, izvršni direktor oblikovanja pri GM Asia-Pacific. ?Zelo smo veseli, da lahko ta konceptni avtomobil prvi? pokažemo evropski javnosti. T2X ima ogromen potencial in lahko se zgodi, da bomo v bližnji prihodnosti v proizvodnjo čli kaj zelo podobnega T2X.?

T2X temelji na arhitekturi razstavnega avtomobila Chevrolet S3X, ki že sam služi kot podlaga za nov SUV družbe Chevrolet, ki bo premiero doživel spomladi 2006 na sejmu v Ženevi, in sicer z imenom Chevrolet Captiva.

Karoserija T2X ima drzen in možat prednji del z žarometi v obliki prizem. Njegovo strogo, pa vendar ?utno površino krasi ča stranska linija, ki se dviguje proti zadnjemu delu. Medosna razdalja 2,707 mm, športni poudarjeni prednji blatniki in 20-če pnevmatike, nameš?ene izven karoserije avtomobila, dajejo T2X nadvse atletski videz.

Štirivratna karoserija z dolžino 4,320 mm in širino 1,856 mm je brez čjnih B-čov, zadnja vrata pa imajo čje nameš?ene zadaj. Skupaj z višino 1,666 mm to č lažji dostop tako za ljudi kot za prtljago. Zunanjost je zaokrožena s strešnim oknom, ki ga je č odstraniti.

Galerija: