Predstavitve

Opel GT: povratek legendarnega imena


Kči slogan "Le letenje je bolj vznemirljivo" ("Only flying is more exciting") se je vpisal v zgodovino oglaševanja in je pripadal avtomobilu, ki je prav tako postal klasika - Opel GT. Sedaj blagovna znamka Opel oživlja legendo z novim športnim vozilom, ki ima podobne atribute kot njegov uspešni in slavni predhodnik. Nov dvosedežnik GT ima vznemirljivo obliko z ostro čtanimi linijami, pogon na zadnji kolesi in zmogljiv štirivaljnik. Novi roadster bo premierno predstavljen na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi.


Originalni GT je čl svojo zgodovino dobesedno kot strela z jasnega. Ko je Opel predstavil dvosedežno športno vozilo na avtosalonu v Frankfurtu daljnega 1965, je bilo to posebno čnje, še posebej zato, ker je oblika GT-ja čo odstopala od v tistem ?asu čh evropskih oblikovalskih trendov. Zaobljene linije so namre? našle inspiracijo v takratnem ameriškem dizajnu, ki se je imenoval "coke-bottle shape".

Med letoma 1968 in 1973 je bilo narejenih preko 100,000 vozil GT, od takrat dalje pa je postal priljubljen za zbiratelje.

Galerija: