Novice

Novi Mégane: velik užitek v vožnji

Z čtkom februarja bodo tudi v Sloveniji čli prodajati Novi Mégane, ki je bil javno prvi? razstavljen pred dvema tednoma na salonu avtomobilov v Bruslju. Vseh pet izrazito prepoznavnih karoserijskih čc (Coupé, Berline, Grandtour, Sedan, Coupé-Cabriolet in športno zmogljivi Mégane Renault Sport) odlikuje čejši, čejši čj z vpadljivejšo, izrazito podobo. Tako je novi Mégane dobil še bolj prestižen videz. Njegovo oblikovno izvirnost poudarjajo novosti, kot so tanjši prednji žarometi, spremenjena maska motorja in č, prosojni č zadaj ter nova platiš?a in okrasni pokrovi koles. Ponaša se tudi z novimi barvami in z možnostjo izbire celovito lakiranih okrasnih letev, zunanja podoba pa je usklajena s čš?eno in svetlo notranjostjo. Udobno vožnjo z novim Meganom zagotavljajo številne napredne če rešitve, med katere sodita tudi parkirna tipala in novi rod navigacijskega sistema Carminat.

Novi Mégane bo v Sloveniji naprodaj že od 1. februarja, maloprodajnih cen zanj pa ne bodo dvignili. Tako bo maloprodajna cena modela Mégane Coupé 1,4 16V Authentique Pack ob čtku prodaje znašala 2.984.000 tolarjev. Model Mégane Berline s petimi vrati bo za 90.000 tolarjev dražji. Osnovni model Mégane Sedan bo stal 3.174.000 tolarjev, osnovni Mégane Grandtour 3.244.000 tolarjev, Novi Mégane Coupé-Cabriolet pa bo v čci 1,6 16V Dynamique Confort na voljo že za 4.888.000 tolarjev.

Novi Mégane ni doživel le oblikovne prenove, posodobljena je namre? tudi celotna ponudba motorjev. Vsi pogonski agregati zdaj ustrezajo predpisom evro 4, kar vsekakor pomeni čo dinamiko in užitek v vožnji. Včna sprememb je povezana z dizelskimi motorji. Mednje po novem sodi motor 2,0 dCi, ki doseže čo mo? 110 kW (150KM), kar v segmentu, ki mu Novi Mégane pripada, obljublja povsem nove čtke v vožnji. Prav tako ne gre spregledati, da motor 1,9 dCi, ki je opremljen s čstilnim filtrom trdnih delcev v izpušnem sistemu, po novem doseže čo mo? 96 kW (130 KM). Kupci si ga lahko omislijo z čim šeststopenjskim menjalnikom ali s štiristopenjskim samodejnim menjalnikom Proactive, ki č tudi čo čo prestavljanje.
Dizelsko izbiro novega Mégana dopolnjujeta motorja 1,5 dCi, ki dosežeta čo mo? 63 kW (85 KM) oziroma 77 kW (105 KM). Zmogljivejša čca (77 kW/105 KM) se postavlja z najboljšim razmerjem med zmogljivostmi, porabo goriva ter obremenitvijo okolja z ogljikovim dioksidom med agregati primerljive delovne prostornine in je prvi? na voljo tudi v Coupé-Cabrioletu. Prav tako pestra je ponudba bencinskih motorjev, med katerimi so 1,4 16V (74 kW/100 KM), 1,6 16V (81 kW/110 KM), 2,0 16V (99 kW/135 KM) in 2,0 T (121 kW/165 KM). Zgodba zase je motor 2,0 16V Turbo v Méganu Renault Sport, ki doseže čo mo? 165 kW (225 KM).

Zmogljivosti novega Mégana so na ravni tistega, kar napoveduje oblika zunanjosti in notranjosti. Osnova izjemne vodljivosti je podvozje, ki vrhunsko združuje udobje, užitek v vožnji in nadzor.

Novi Mégane je seveda či izdelek na ču varnosti. Številni sklopi in naprave zagotavljajo popoln nadzor nad avtomobilom in v nevarnih razmerah pa pomagajo obdržati smer gibanja vozila. Izstopa tudi pasivna varnost, saj sta Megane Berline in Coupé-Cabriolet prva med primerljivimi avtomobili prejela pet zvezdic pri preizkusnih trkih Euro NCAP.

Za proslavitev dvojnega naslova svetovnega prvaka v formuli 1, so pri Renault Sport Technologies pripravili posebno omejeno serijo Novi Mégane F1 Team, ki je izvedenka najbolj zmogljivega Mégana Renault Sport.

Od čtka prodaje leta 2002 je na ceste skupaj zapeljalo že okrog 2,4 milijona vozil Mégane II (vseh karoserijskih čc). Mégane II je bil najbolje prodajani avtomobilski model v zahodni Evropi in najbolje prodajani model v Franciji, Belgiji, Španiji, na Nizozemskem in Portugalskem.

V Sloveniji se je Renault Mégane vse minulo desetletje (od prihoda prvega rodu) po prodaji uvrš?al v sam vrh svojega segmenta. ?e pa v prodajne rezultate modelov Mégane pri nas štejemo tudi Scénic, je seznam letnih prodajnih zmag še daljši. V minulih treh letih je bilo v Sloveniji skupaj prodanih že preko 11.300 avtomobilov Mégane II in Scénic II.

Renault Slovenija

Galerija: