Novice

Priznanje Nissanovemu sodelovanju z Unicefom



Nissan je na Mednarodnem avtomobilskem festivalu v Parizu, 17. januarja, prejel posebno nagrado za dobrodelno sodelovanja z UNICEF-om. V žiriji so sodelovali eminentni poslovneži, osebe iz sveta zabave, modni oblikovalci ter pomembni predstavniki industrije moto športa in avtomobilizma.


Nagrado je v imenu podjetja Nissan prevzel Dominique Thormann, podpredsednik oddelka za finance in administracijo. Za ve? informacij o tem festivalu lahko obiš?ete spletno stran www.festivalautomobile.com.
Nissan Francija že od leta 2004 tesno sodeluje z UNICEF-om, Skladom Združenih narodov za pomo? otrokom, in njegov doprinos je bil vselej dobro sprejet. UNICEF omogo?a približno 40 odstotkom otrok s celega sveta dostop do življenjsko pomembnih cepiv ter s tem prepre?uje širjenje bolezni, kot so tuberkuloza, davica in otroška paraliza. Z namenom podpiranja teh programov je Nissan Francija za?el z akcijo doniranja 40 evrov za vsako prodano terensko vozilo (4x4) v Franciji. Nissan Francija je v lanskem letu s tem zbral 385.000 evrov ter nato celoten znesek podaril UNICEF-u. Zahvaljujo? temu, so lahko razdelili približno 400.000 cepiv. Poleg tega pa je Nissan poklonil še vozilo "pick-up" s hladilnikom organizaciji UNICEF v Mavretaniji, ki ga uporabljajo za varen prevoz cepiv v težko dostopne predele Afrike.

Nissan si prizadeva v okviru vizije "Obogatitev ?loveških življenj" s svojimi vozili prispevati k pozitivnemu razvoju celotne družbe.

Galerija: