Predstavitve

Nova Chevrolet Epica: premierna predstavitev na ženevskem avtomobilskem salonu
Znamka Chevrolet bo na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu od 2. do 12. marca svetovni javnosti predstavila novo limuzino srednjega razreda Epico, ki bo na evropskih trgih na voljo od junija 2006. Za njen pogon bosta skrbela dva čo postavljena šestvaljna motorja. Njeni odliki sta nedvomno tudi obsežna serijska oprema in izjemna cenovna vrednost.

V primerjavi s svojo predhodnico Evando, se novinka lahko pohvali z čtno čimi dimenzijami (dolžina/širina/višina: 4,805/1,810/1,450 mm). Njena medosna razdalja znaša kar 2,700 mm. Najopaznejše oblikovne člnosti se odražajo v klinasto zasnovanih stranskih konturah, ki se čejo tkati od zgornjega dela vrat preko njihovih kljuk, se potem čjo v kromiran pokrov maske motorja, ki drzno odkriva Chevrolejevo pentljo, in nazadnje poniknejo v prednjih in zadnjih čh. Nova Epica je serijsko opremljena z zavornim sistemom ABS, čima blazinama za voznika in sovoznika ter stranskimi in vzglavnimi čimi blazinami.

Kupci se bodo najprej lahko čli med dvema sodobnima pogonskima agregatoma: 2,0-litrskim (142 KM) in 2,5- litrskim (155 KM) bencinskim motorjem. Nekoliko kasneje se jima bo pridružila še celotna družina novih dizlov s tehnologijo skupnega voda. Šestvaljnika imata eno najmanjših gibnih prostornin, kar jima č tudi lažjo čo konfiguracijo. Slednja sta na voljo tako s petstopenjskim čim kot tudi s samodejnim menjalnikom z elektronskim nadzorom.

Galerija: