Novice

Opel na 76. avtomobilskem salonu v Ženevi

? Novi Opel GT: Svetovna premiera športnega kabrioleta
? Astra TwinTop: Dčn, eleganten kabriolet-kupe kmalu na trgu
? Prenovljena Meriva: Novi dizajn, nova tehnologija in zmogljivost OPC
? Zafira 1.6 CNG: Nova čca enoprostorca na naravni plin
? Signum Sport: Novi vrhunski motor 2.8 V6 turbo S z 250 KM

Za dopolnitev Oplove palete kabrioletov sta v središ?u pozornosti ob novem GT-ju na salonu še dva druga modela. Dčn kabriolet-kupe Astra TwinTop s tridelno zložljivo kovinsko streho je dovršen, vsestranski štirisedežnik in bo na voljo v Oplovih salonih maja, ravno pravi ?as za sezono spuš?enih streh. Podobno kot Tigra TwinTop se tudi Astra ponaša z domiselnim dizajnom strehe, ki združuje veliko prostora za potnike in prtljago s skladnimi dimenzijami karoserije.

Včamenski enoprostorec Merivaprav tako razkazuje svoj novi videz s posodobljenim dizajnom, novimi motorji in ekskluzivno high-tech opremo. Popolnoma nova ?lanica med čcami Meriv je visokozmogljiva Meriva OPC s turbo motorjem s 180 KM in najvišjo hitrostjo preko 220 km/h. Meriva OPC razširja športno, ekskluzivno družino OPC na pet, skupaj z Astro OPC, Zafiro OPC, Vectro OPC in Vectro karavan OPC.

Nova čca Zafire 1.6 CNG (Compressed Natural Gas ? stisnjen naravni plin) s pogonom na monovalentni naravni plin se postavlja z zgledno čo in okoljsko združljivostjo.

Opel bo v Ženevi predstavil tudi svoje zdajšnje modele, ki so bolj raznoliki in či kot kadarkoli prej. Novi vrhunski motor v Oplu Signum je 2.8-litrski, V6 turbo S ECOTEC s 184 kW/250 KM (prej 169 kW/230 KM), s ?imer je Signum Sport še hitrejši in bolj dodelan. Top model v Oplovi floti je serijsko opremljen z 18-čimi litimi platiš?i v obliki Y-ov, ki poudarjajo njegov čn karakter. Drugi novi motor Signuma je nadvse sodoben 1.8-litrski bencinski motor s 103 kW/140 KM, znan že pri Zafiri. Štirivaljna enota s štirimi ventili je zdaj na voljo tudi pri modelih Astra in Vectra.