Predstavitve

Slovenska predstavitev audi kabrio

V deževnem Portorožu se je v ?etrtek odvijala predstavitev novega audija kabrio. Gre za uspešnico, ki pri Audiju vztrajno pobira lep tržni delež in tako je v zadnjem ?asu že vsak deseti A4 v obliki kabrioleta. Leto in pol po prenovi A4 je tudi kabrio dobil novi prednji del in malenkostno spremenjen zadek. Serijska so 16- ali 17-ča lita platiš?a. Ve? sprememb so naredili pod čvino.

Štirisedežna notranjost je pridobila nove tkanine. Potnike varujejo štiri če blazine, ABS, ASR in ESP. Za zadnjima sedežema pa sta vgrajena samodejni zaš?itni varovali. Serijsko je, poleg standardne elektrifikacije stekel, zaklepanja in ogledal, vgrajena dvokanalna samodejna klimatska naprava, potnike pa razvedri kakovosten audio sistem. Strešnemu pomiku služi elektrika. Streho pa je mo? zapreti ali odpreti pri hitrosti do 30 km/h. Za člo je na voljo tudi posebna izolacijska streha, ki precej zniža nivo hrupa. Spisek dodatne opreme je zelo bogat. Poleg omenjene strehe obsega pestro izbiro platiš?, zabavne elektronike, usnja in alkantare, aktivne č in še kaj.

Glede na to, da s tem modelom Audi cilja na kupce pod 40 let, so ga po prenovi naredili bolj čega za vožnjo. Poleg sprememb podvozja je to prineslo pestro paleto motorjev. Štirje so bencinski dva pa dizelska. Osnovni motor je 1,8 turbo, ki premore 163 KM. Sledita mu 2,0 TFSI z 200 KM, 3,2 V6 FSI z 255 KM in na vrhu palete S4 kabrio s 4,2-litrskim V8, ki pridela 344 KM. Dizelsko ponudbo obsegata 2,0 in 3,0 TDI. Prvi zmore 140 KM, drugi pa 233. Junija ali julija bosta ponudbo dopolnila še modela 2,7 TDI in RS4 s kar 420 KM. Menjalniki so či pet- ali šeststopenjski. Pri modelih s prednjim pogonom je na voljo 6-stopenjski samodejni Tiptronic, v kombinaciji štirikolesnega pogona pa brezstopenjski Multitronic. Vsi modeli razen 2,0 TDI so lahko opremljeni tudi s pogonom Quattro.

Trenutno se ponudba audijevih kabrioletov če pri dobrih 8,7 milijona tolarjev in sega do modela S4, ki stane preko 17 milijonov.

Alpra

Galerija: