Predstavitve

Slovenska predstavitev audi Q7


Na Bizeljskem je bil predstavljen prvi Audijev SUV - Q7. Ugledu znamke primerno so kar s prvim vozilom vstopili med prestižne SUV-je. Ta razred namre? izrazito raste in pri Audiju menijo, da je tudi zanje dovolj prostora.

Zunanjost

Q7 v dolžino meri preko 5 metrov in tudi elegantno-športna zunanjost le malo ljudi pusti ravnodušnih. Visoko od tal vzdignjena vitka karoserija, z čimi boki in prestižno čm prednjim delom, je zelo skladna. Q7 deluje kot maneken med prestižnimi SUV-ji, še posebej, ?e je posajen na člna 21-ča kolesa.

Notranjost
Notranjost je obdelana v dobro znanem Audijevem slogu, ki spominja na model A6. Izdelava in materiali delujejo kakovostno ter barvno usklajeno. Voznik si lahko položaj za volanom dobro nastavi, z vsemi pomembnimi funkcijami pa upravlja multimedijski sistem MMI na sredinski konzoli. Notranjost v osnovi sprejme pet potnikov, za člo pa je mo? kupiti še zadnja zložljiva sedeža za dva dodatna potnika. Zelo lepo je obdelan izdelan tudi velik prtljažni prostor, ki se ponaša s čimi pregradami. V osnovi meri 330 litrov, ob maksimalnem čnju pa krepko preko 2000 litrov.

Mehanika
V modelu Q7 sta trenutno na voljo dva motorja: 3-litrski dizel z 233 KM in kar 500 Nm navora ter 4,2-litrski bencinski motor s 350 KM in 440 Nm navora. Oba motorja se vgrajujeta skupaj s samodejnim menjalnikom Tiptronic. Nekoliko kasneje bo na vrsti še manjši bencinski motor 3,6 FSI z 280 KM, ki bo na voljo tudi z čim menjalnikom. V vsakem primeru je pogon speljan k vsem štirim kolesom, terenski podatki pa se slišijo čjivo, poleg ugodnih vstopnih, sestopnih in previsnih kotov lahko Q7 brez težav ča dobrega pol metra globoko reko.

Oprema in cene
Poleg bogate varnostne opreme Q7 že v osnovi razvaja z bogato opremo. A seznam čl je še dolg ? od čega vzmetenja, aktivnega tempomata, aktivnih č, čega čnja, parkirnih senzorjev s kamero, pa vse do orjaške steklene strehe in sistema side assist, ki voznika opozarja, da za njim pripelje vozilo, ki se nahaja v mrtvem vidnem kotu. Audi Q7 je skratka vsesplošno uporabna poslastica za premožne. Za nakup dizla namre? zahtevajo preko 13 milijonov, zmogljiv bencinec pa stane le malo pod 17 milijoni.

Alpra

Galerija: