Predstavitve

Mazda MX-5: Slovenska predstavitev


S tem tednom je na slovenska tla zapeljala nova generacija legendarnega Mazdinega roadsterja MX-5, ki smo ga prvi? videli že lani v Ženevi. Tretja generacija najbolje prodajanega roadsterja na svetu, ki je lani tak ?as dosegel številko 700.000, želi nadaljevati v slogu predhodnic. Gre torej za avtomobil, ki za dosegljivo ceno ponuja užitka in vetra v laseh.

Zunanjost

Sama oblika je evolucija predhodnic z dodanimi elementi po zgledu na mazdo RX-8. Kolesa so 16 ali 17-ča, v vsakem primeru pa zadek krasita dva izpuha. Vsekakor gre za majhen, čn in tradicionalno oblikovan dvosedi kabriolet, ki bo z obliko in čtjem razveseljeval vse, ki cenijo avtomobile v katerih ima voznik pristne čtke vožnje in nadzor nad dogajanjem. Mazda MX-5 je zrasla v vse smeri, ?esar se bosta najbolj razveselila potnika, ki bosta pod milim nebom ali platneno streho našla opazno ve? prostora kot v predhodnici. K temu pripomore tudi bolj bogato nastavljiv sedež in volan.

Notranjost

Notranjost je precej sodobneje oblikovana kot pri predhodnici, merilniki so lepi na pogled, prestavna čca je kratka, položaj za volanom pa športen. Kljub č trdi plastiki deluje avtomobil kakovostno izdelan in ?vrst. Platneno streho je mo? z eno roko odpreti v zgolj šestih sekundah. Pridobitev pomenijo tudi bolj številna odlagališ?a in predali, nekaj či pa je tudi prtljažni prostor, ki meri 150 litrov.

Motorja

Pod dolgim motornim pokrovom sta lahko vgrajena dva ča agregata. Osnovni je 1,8-litrski s 126 KM in 5-stopenjskim menjalnikom, kar č najvišjo hitrost 196 km/h in pospešek do 100 km/h v 9,4 sekunde. Mčejši ima 2 litra prostornine in 160 KM. Menjalnik je či šeststopenjski, najvišja hitrost znaša 210 km/h, pospešek do 100 km/h pa 7,9 sekunde. Pri zasnovi vozila so konstruktorji pazili na ?im nižjo težo in enakomerno razdelitev na obe osi, ter bistveno čno togost karoserije. V kombinaciji z nizkim težiš?em in zelo dobro usklajenim podvozjem je torej MX-5 stabilen in uživaški avtomobil.

Oprema in cena

K zadovoljnosti uporabnika prispeva tudi serijska oprema, ki čje štiri če blazine, ABS z EBD ter audio sistem. Z izjemo osnovne opreme imajo vse mazde MX-5 serijsko klimo. V višjih paketih opreme je mo? najti ča kolesa, či nadzor stabilnosti, ksenonske žaromete in še kaj. Spisek dodatkov za avtomobil pa je kar dvakrat daljši kot pri predhodnici. Za osnovno MX-5 1,8 morate odšteti nekaj ve? kot 4,5 milijona, medtem ko najbogateje opremljena čca 2,0 stane 6,6 milijona.

Galerija: