Predstavitve

Slovenska predstavitev prenovljene seat ibize in cordobe


Na naš trg vstopata prenovljeni seat ibiza in cordoba. Znatno ve? pozornosti so pri Seatu namenili ibizi, ki so ji prenovili videz, mehaniko in opremo. Cordoba pa je posodobljena predvsem navzven in na ču izdelave ter materialov.

Zunanjost in notranjost
Prenova zunanjosti je zajela č, č, napis na zadku in kolesa. Modela cupra in FR sta čo še nekoliko bolj športna od preostalih čc. Notranjost oblikovno deluje enaka prejšnji ? z izjemo oblike volanskih čv in prestavnih čc. A materiali so kakovostnejši, izbor barvnih odtenkov pa deluje bolj žlahtno. Cordoba ima spremenjene prednje in zadnje č ter napis na zadku.

Motorji
V ibizah je na voljo paleta desetih motorjev. Pet je bencinskih in pet dizelskih. Prostornine bencinskih segajo od 1,2 do 1,8 litra, č pa od 75 do 180 KM. Dizelski motorji imajo prostornino 1,4 in 1,9 litra. Njihove č pa segajo med 70 in 160 KM. Menjalniki so pet ali šeststopenjski či. V kombinaciji z bencinskim motorjem 1,4 je mo? dobiti tudi samodejni menjalnik. Nčsnejša ibiza doseže 166 km/h, najhitrejša pa 230 km/h.

Podvozje in varnost
Podvozje je glede na opremo na voljo v štirih čcah ? normal, sport, FR in cupra. Cordoba ostaja opremljena z istimi motorji kot doslej. Varnostno osnovo predstavljajo ABS z EBD in dve či blazini ter dvoje pritrdiš? Isofix. FR in cupra imata vgrajeni tudi stranski blazini, pri vseh pa so za člo na voljo tudi če zavese.

Oprema
Oprema v ibizah se stopnjuje z oznakami reference, stylance, sport, FR in cupra. Osnovna oprema vsebuje deljivo zadnjo klop, po višini nastavljiv voznikov sedež, po višini in globini nastavljiv volan, či pomik prednjih stekel, osrednje zaklepanje, tempomat, pripravo za radio in servo volan.

Cene
Osnovna trivratna ibiza 1,2 reference je na prodaj za 2.196.967 SIT, medtem, ko je prvi model z dizelskim motorjem na voljo za 2.665.552 SIT. Najdražja sta trenutno modela FR, ki staneta tako z bencinskim kot dizelskim motorjem 3.880.784 SIT. Petvratne izvedbe so vsaj 100 čkov dražje. Osnovna cordoba 1,4 16v reference se če pri 2.612.096 SIT, najdražja pa je 1,9 TDi sport za 4.260.916 SIT.

Alpra


Galerija: