Novice

Dacia Logan vedno bolj iskan tudi v Nem?ijiDeset mesecev po čtku prodaje modela Dacia Logan v Nčji ima ta avto tudi na čem evropskem avtomobilskem trgu naraš?ajo? tržni uspeh. V prvem ču letošnjega leta je Logan v Nčji dosegel preko 1.100 novih registracij, od tega jih je bilo samo v marcu 550. V nemški podružnici Renaulta so zaradi tega svoje letošnje prodajne cilje za Logan čli s pet na šest tiso? avtomobilov.

Znamka Dacia se je zaradi takega uspeha po letošnjih prvih treh mesecih v statistiki novih registracij uvrstila pred nekatere uveljavljene znamke, kot sta na primer Lancia in Jaguar. Dacia Logan je uspešen predvsem v novih zveznih deželah in na gosto naseljenih čih, kot je na primer Porenje. Dacia Logan osvaja za Renault povsem nove skupine kupcev, saj jih je kar tri ?etrtine prej vozilo avtomobil druge znamke kot Renault oziroma Dacia. Velik delež med kupci Logana imajo družine, ki iš?ejo prostoren in udoben nov avtomobil z nizko ceno.

Zaradi tega nameravajo pri Renaultu v naslednjih mesecih še okrepiti nemško prodajno-servisno mrežo za znamko Dacia, ki trenutno šteje 130 pogodbenihpartnerjev s skupno 250 prodajnimi mesti. Znamka Dacia bo v naslednjih letih ponudila še druge karoserijske čce Logana, izmed katerih bo že zgodaj naslednje leto na v voljo kombi čca, kakršne so v Nčji zelo priljubljene.