Novice

Odli?na prodaja Nissanov v Sloveniji
V prvi tretjini letošnjega leta je Nissan v Sloveniji prodal 401 vozilo, to je za dobrih 53 odstotkov ve? vozil kot v enakem obdobju preteklega leta. Dobre prodajne rezultate pripisujemo kakovostnim proizvodom, či cenovni politiki in čejšemu marketinškemu udejstvovanju in s tem boljši prepoznavnosti blagovne znamke v Sloveniji.


Silovito rast prodajnih številk, v obdobju, ko se čni drugih znamk število prodanih vozil v primerjavi z istim obdobjem v letu 2005 zmanjšuje, gre pripisati dobri prodaji Micre (prodaja se je v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta čla za 74 odstotkov iz 86 na 150 vozil) in X-Traila (prodanih je bilo 49 vozil, lani v enakem obdobju le 18). Navara z 29 prodanimi vozili blesti med pick-upi.

Slovenski kupcu pa so naklonjeni tudi novincu na slovenskemu trgu, vozilu Nissan Note, saj je bilo v dobrem mesecu prodanih 59 vozil.

Nissan si je tako v prvem šču odrezal 1,67 odstotni kos č avtomobilske prodaje v Sloveniji, kar je še bolj zadovoljivo v primerjavi z lani v enakem obdobju doseženim 1,06 odstotnim deležem.