Novice

General Motors Europe in Renault nadaljujeta s sodelovanjemSodelovanje med General Motors Europe (GME) in Renaultom je ponovno prešlo na novo stopnjo s predstavitvijo novih čc kombiniranih vozil za obe znamki:
- kompaktna kombinirana vozila za znamki Opel/Vauxhall (GM) in Renault z oznako modela Vivaro oz. Trafic;
- velika kombinirana vozila za znamki z oznako modela Movano (Opel/Vauxhall (GM)) in Master (Renault).
Sporazum o sodelovanju č proizvajalcema, da izboljšata pokritost evropskega trga lahkih dostavnih vozil. Od leta 1999, ko se je člo sodelovanje med Renaultom in GM, je bilo proizvedenih ve? kot 1,2 milijona kombiniranih vozil.Spodbujena z uspešnimi rezultati dosedanjega sodelovanja, si GM Europe in Renault prizadevata za nadaljnji razvoj na hitro čm evropskem trgu kombiniranih vozil s predstavitvijo nadgrajenih čc spektra kompaktnih kombiniranih vozil Vivaro/Trafic (faza II) in spektra velikih kombiniranih vozil Movano/Master (faza III). Obe vozili bosta predstavljeni septembra 2006.

Od leta 2001 proizvedenih 550.000 kompaktnih kombiniranih vozil

Od leta 2001, ko je bil model prvi? predstavljen, je bilo proizvedenih približno 555.000 kompaktnih kombiniranih vozil.

Kompaktno kombinirano vozilo Vivaro/Trafic, ki se proizvaja v obratu GM Europe v Lutonu (Velika Britanija) od leta 2001 in v obratu Nissana v Barceloni (Španija) od leta 2002, je v letu 2005 doseglo rekordne proizvodne ravni, saj sta oba obrata delovala z čo zmogljivostjo, da bi skupaj proizvedla 164.000 enot.

Leta 2002 je bil sporazum med Renaultom in GM razširjen, tako da pokriva dobavo velikega kombiniranega vozila Master (ki se izdeluje v Renaultovem obratu Batilly v Franciji) za General Motors Europe, za prodajo pod imenom Movano. Ta spekter torej Renault in Opel/Vauxhall prodajata pod svojimi imeni. Od leta 2000 je bilo v obratu Batilly izdelanih 660.000 teh velikih kombiniranih vozil, proizvodnja je leta 2005 v tem obratu dosegla rekordno raven 102.430 enot.

Sodelovanje Renaulta in GM se je člo leta 1996

Sodelovanje med General Motors Europe in Renaultom se je člo decembra 2006, ko je bil dosežen sporazum o skupnem razvoju kompaktnega kombiniranega vozila, s skupnimi stroški in skupno proizvodnjo. Opel in Renault sta vložila 700 milijonov ? v zasnovo čtov in proizvodnje za nove modele (400 milijonov ? v razvoj in 300 milijonov ? v proizvodne procese).

Ob delitvi naložb v razmerju 50 : 50 je sporazum čl tudi skupne odgovornosti. Renault je skrbel za čt, razvoj in dobavo motorjev, GM Europe pa za proizvodnjo v svojem obratu v Lutonu v VB. Kombinirano vozilo je bilo predstavljeno leta 2001 pod dvema oznakama modela: Trafic (za znamko Renault) in Vivaro (za znamko Opel/Vauxhall).

Ker se je model izkazal za tako uspešnega, je prišlo do čnja proizvodnih zmogljivosti preko naveze Renault?Nissan, s proizvodnjo v Nissanovem obratu v Barceloni, ki se je čla septembra 2002. Sporazum se je s tem razširil na vse tri proizvajalce.

Proizvodnja LCV po obratih v letu 2005
Mesto proizvodnje Proizvodnja
Luton (VB) 90 414
Barcelona (Španija) 74 546
Batilly (Francija) 102 430