Novice

General Motors Europe ima nov oblikovalski center

Rüsselsheim. General Motors se naprej č na razvoj svojih produktov, ki se bodo v prihodnosti snovali tudi v novem evropskem oblikovalskem centru, v nemškem Rüsselsheimu. Nova, sodobna zgradba domuje v srcu GM-ovega mesteca v mestu in z že čmi sorodnimi objekti zaobjema 20,000 m2 površin.

?Oblikovanje je že postalo eden najpomembnejših elementov v našem poslu in seveda ostaja tudi v prihodnosti,? pravi Carl-Peter Forster, predsednik GME. ?Naše nove zmogljivosti bodo oblikovalcem čle kreativno okolje in jim zagotovile vsa potrebna orodja za uspešno oblikovanje naših čh modelov.?

V Rüsselsheimu trenutno skoraj 350 ljudi razvija in sooblikuje modele znamk Saab, Opel, Vauxhall in nekaj čnih modelov znamke Saturn.

?Nova pridobitev bo brez dvoma poskrbela za še tesnejše sodelovanje z inženiringom in bo doprinesla k zbliževanju sinergij na vseh čih,? je dejal Bryan Nesbitt, izvršni direktor GME za oblikovanje. ?Sodoben objekt hkrati predstavlja neke vrste inkubator za rojevanje novih idej, ki bodo še nadalje okrepile prepoznavnost GM-ovih evropskih znamk.?
General Motors ima na zemeljski obli razpredenih kar 11 oblikovalskih centrov, kjer ustvarjajo strokovnjaki iz celega sveta, vodi pa jih podpredsednik GM-a za oblikovanje, Ed Welburn. Izkušnje in nove zamisli si slednji izmenjujejo preko takoimenovanih ?čostnih studiev?.

Welburn k temu dodaja: ?Nov oblikovalski center v Nčji pomeni čn korak naprej v razvoju naše panoge in s tem bomo tudi v prihodnosti pomembno zaznamovali evropski trg.?

Galerija: