Predstavitve

Nova Opel Corsa: ?Drzna? Seveda!?

S samozavestno obliko in člno prijaznim obrazom se Corsa pripravlja na svoj prvi javni nastop. Svetovni javnosti se bo premierno predstavila na odru mednarodnega avtomobilskega salona v Londonu (18. do 30 julij), evropskemu čš?u sodobnih tokov. Izrazite in hkrati športne poteze so nepogrešljive člnosti nove Corse. Novinka se ponaša s prostorno in udobno notranjostjo. Na novo razvito podvozje č vozniku spretno krmarjenje v ovinkih, ne manjka niti visokotehnoloških novosti, prvi? na voljo prav v Corsinem segmentu. ?etrta generacija popularnega Opla, ki je samo v Evropi od leta 1982 navdušil kar 9,4 milijone kupcev, bo naprodaj od oktobra 2006.


Kaj pravijo o novi Corsi:

Carl-Peter Forster, predsednik General Motors Europe: ?Nča, stvarna, ča.
Rad imam avte z vsebino in Corsa jo brez dvoma ima. Corsa je zaupanja vreden Oplov ambasador, ?igar kakovost ne ostaja le na površju. Ni le športna na pogled, marve? se zahvaljujo? novemu podvozju, taka izkaže tudi na cesti.?

Hans Demant, direktor družbe Adam Opel: ?Moj moto je: majhen avto, veliko zabave. In prav zabavno je bilo, ko smo skupaj razvijali in preizkušali nov Corso na sicer najzahtevnejših testnih stezah po celem svetu. Oča vozna dinamika, ča vodljivost in izjemno odziven zavorni sistem - vse, kar mora danes imeti prav vsak Opel. ?

Niels Loeb, glavni oblikovalec v Corsinem studiu: ?Seveda je dobro biti drzen, nasploh ?e gre za našo novo, malce kupejevsko naglašeno trivratno Corso. Poglejte njen obraz ? svetle č z igrivim nasmehom. Oblikovalci smo želeli narediti edinstven avto, z neprimerljivo obliko zunaj in znotraj; avto, v katerem se bo lastnik vedno dobro čtil, avto, ki vas č, da ga zapeljete na cesto.?


Alain Visser, izvršni direktor za marketing pri Oplu: ?Vznemirljiv, nenavaden, izviren in čn, vse to je London in vse to je tudi Corsa. London, kot evropsko čš?e najsodobnejših trendov je nedvomno pravi gostitelj in bo Corso svetovni javnosti predstavil v njeni najboljši č, čo in zabavno.?

Poglavitne člnosti nove Corse

? Oblika:
vitka in zaobljena silhueta, kupejevsko naglašena strešna linija, izrazite poteze in atletska ?miščsta ramena? poudarjajo športen čj nove trivratne Corse (dolžina/širina/višina: 3.99/1.71/1.49 m). Medosna razdalja znaša 2511 mm, kolotek 1473/1458 mm.

? Notranjost: prostorna potniška kabina, prevladujo? voznikov prostor; obsežen nabor barv in oblazinjenja. Dekor glede na stopnjo opreme sestavljajo lahko tudi površine, obdelane s posebnim lakom, ki se uporablja za lakiranje koncertnih klavirjev ter prosojno č se nadzorna stikala. V notranjosti najdemo števillo čih prostorov za odlaganje drobnih predmetov.

? Podvozje: popolnoma na novo razvito; vrhunska vozna dinamika in agilnost; opcijski nov elektronski stabilizacijski program (ESP) z izboljšano kontrolo podkrmarjenja (Enhanced Understeering Control - EUC), z zaviranjem na vsa štiri kolesa, ?e je to potrebno; protiblokirni zavorni sistem ABS s kontrola zaviranja v zavojih (Cornering Brake Control - CBC), ki je vgrajen standardno; sistem za čnje zavorne sile pri zaviranju v sili; prvi? v tem razredu je na voljo variabilni progresivni športni servo čvalnik volana; za člo je na voljo tudi znižano športno podvozje in 17-ča platiš?a.

? Motorji: Trije bencinski motorji in dva turbo-dizla s tehnologijo skupnega voda s prostornino od 1,0 do 1,4 l in zmogljivostjo od 60 do 90 KM; štiriventilska tehnologija; novi 1,7 l CDTI motor z čo 125KM s serijsko vgrajenim filtrom trdih delcev (Diesel Particulate Filter ? DPF) bo na voljo kmalu; vsi bencinski motorji bodo z Oplovo TWINPORT tehnologijo, ki čje z gorivom; filter trdih delcev, ki je redko na voljo v razredu motorjev z majhno prostornino, bo na voljo tudi pri 1,3-litrskem dizelskem motorju;? Visokotehnološke prvine: prvi? v tem segmentu na voljo halogenski žarometi s posebnim sistemom kotne osvetlitve v ovinkih (Adoptive Forward Lightning - AFL); informacijsko-razvedrilne enote in navigacija s podporo CD, DVD-ROM-ov, predvajanikov MP3 ter mobilnih telefonov s povezavo ?Bluetooth?; najsodobnejše rešitve za prihodnje generacije mobilne telefonije; pnevmatike, ki jih je možno voziti tudi, ko se spraznijo (Run Flat Tires), ipd.

? Osebna nota: pester izbor dodatne opreme po meri kupca; voznik lahko elektronsko ukroji ergonomijo svojega sedeža; samodejno se ohranjajo nastavitve klimatske naprave oziroma vseh vnaprej nastavljenih programov na informacijsko-razvedrilnih enotah; ogrevan volanski obro?; panoramska streha.

Galerija: