Predstavitve

Volkswagen EOS ? slovenska predstavitev


Volkswagnov eos je prvi avtomobil te znamke s trdo zložljivo streho. Elegantno-športna oblika, ki deluje skladna tako kot kupe ali kabrio, je delo našega rojaka Roberta Lešnika. ?eprav je Eos nasledil dolgo tradicijo Volkswagnovih kabrioletov (hroš? je bil leta 1949 prvi), je tokrat nastal avtomobil, ki so ga opisali kot ?kabriolet za 365 dni?. Ime je dobil po boginji jutranje zarje, ki je ljudem iz globin morja s konji prinašala svetlobo. Tako naj bi tudi ta eos prinesel ve? svetlobe in svežine v vseh letnih ?asih.

Trendi

Trendi v Evropi kažejo na precejšnje čnje prodaje kabrioletov. Ta čsi prevzema celo primat pred kupeji, kar ni ?udno, saj je ve? kot polovica prodanih vozil te zvrsti narejena z trdo zložljivo streho, ki združuje člnosti kabrioleta s kupejem in č nemoteno rabo tudi v mrzli zimi, padavinah? V Sloveniji se je leta 2000 prodalo 41 kabrioletov. Leta 2004 pa že 231. Za letošnje leto se predvideva prodaja med 200 in 250 vozil. Svoje naj bi pri tem prispeval tudi Volkswagen z eosom.

Oblikovanje
Med razvojem eosa so pripravili 12 oblikovnih predlogov, med katerimi je bil publiki pokazan le C-koncept. Želja je bila narediti avtomobil, ki deluje sanjski, a je dostopen ?čim? ljudem. Pod čo obliko se je ponovno podpisal Robert Lešnik iz Limbuša. Skladne poteze, ki jih je uvedel na passatu so vidne tudi na eosu, ki je glede mehanike, dimenzij in oblike kombinacija passata ter golfa. V dolžino meri 4,41 metra, v širino 1,79 in v višino 1,44 metra. Po zgledu na passata zadnje č svetijo v LED tehniki. Eos je v svojem razredu tudi edini CC, ki ni derivat čga avtomobila. Med razvojem je kar 350 ur preživel v vetrovniku. Z dvajsetimi prototipi pa so preizkušali ekstremne razmere po celem svetu.

Uporabnost
Notranjost eosa je čo Volkswagnova, a vendarle ne povsem enaka ostalim modelom. Najbolj poudarjene so z aluminijem obrobljene če reže. Precej elementov (radio, klima, stikala, čce) pa je znanih že iz drugih modelov. Delovanje samodejne klime je prilagojeno člnostim kabrioleta. Prtljažni prostor meri pri odprti strehi 205 l, pri zaprti pa 380 litrov. V čn pokrov prtljažnika pa so vgrajene tudi zelo zmogljive antene za nemoten sprejem radia.

Streha
Glavna posebnost eosa je petdelna kovinska zložljiva streha, ki ima vgrajeno celo dvižno-čo strešno okno. Strešni sistem so razvili pri Webastu. Streha se zapre ali odpre v 25 sekundah, pri ?emer mora vozilo mirovati. Zaradi pomika prtljažnika preko zadka avtomobila je možno dokupiti parkirne senzorje, ki nadzorujejo prostor za vozilom in strehe ne zlagajo, ?e ni dovolj prostora.

Motorji
Motorno paleto trenutno sestavljajo trije bencinski in en dizelski motor. Ponudba se če pri motorju 1,6 FSI (84 kW), nadaljuje pri 2,0 FSI (110 kW) in č pri 2,0 TFSI (147 kW). Edini dizelski motor v ponudbi je 2,0 TDI s 103 kW. V jeseni bo na voljo tudi čejši motor v paleti in sicer 3,2 V6 FSI (184 kW), ki bo že v osnovi povezan z DSG menjalnikom. Tega bosta v jeseni pridobila (kot opcijo) še 2,0 TDI in 2,0 TFSI.

Oprema
Eos je na voljo v enem, bogatem paketu opreme, ki ga oplemenitijo še številna čla. Že v osnovi je opremljen s štirimi čimi blazinami ter sistemi ESP ter ABS z EBD. Serijski so: polsamodejna klimatska naprava, radio s CD predvajalnikom, meglenke, 16-ča lita platiš?a, elektrifikacija strehe, stekel, zaklepanja in ogledal. Za varnost potnikov pri čnju poskrbita varovali za sedežema, ki se samodejno sprožita v ?etrtinki sekunde.

Cene
Ponudba eosa se če pri 5.738.720 SIT (23.947,25 ?) za model 1,6 FSI. Za model 2,0 TDI je potrebno odšteti 6.359.782 SIT (26.538,90 ?), za trenutno najzmogljivejšega eosa 2,0 TFSI pa 7.162.192 SIT (29.887,30 ?). V letu 2006 je uvoznik sprva nameraval prodati 60 eosov, a zaradi velikega povpraševanja, kot posledice Celjskega avtomobilskega salona, jih je polovica že prodanih.

Alpra

Galerija: