Novice

5. Lafarge Rally Zasavje je kon?an

Ve? kot uspešno smo čli tretji rally za državno prvenstvo. Znanje, predanost, izkušnje, ča volja in seveda tudi čk č, so bile tiste sestavine, ki so nas pripeljale do zmage v generalni razvrstitvi.

Že prvi dan rallyja smo čli zelo dobro z drugim mestom, vendar čega razpleta č ni upal napovedovati zaradi izredno majhnih razlik med č.

Drugi dan sta Boštjan in David vseh deset preizkušenj odpeljala naravnost čo. Na petih sta celo postavila najboljši ?as, sicer pa čo ?asa vodila.

Zares lepo in hitro sta odpeljala vse preizkušnje. S svojo vožnjo ter skupnim prvim mestom sta popestrila in osvežila zasedbo v vrhu, s to dirko pa sta tudi prevzela vodstvo v skupnem seštevku č za državno prvenstvo.

Davida Kalana, ki je bil po cilju vidno utrujen, je dirko komentiral: ?Za nama je težak in zelo čn rally. Zelo težko je bilo voziti tako zelo hitro in hkrati paziti, da ne bi naredila kakšne napake. Vesel sem, da je ekipa čo poskrbela za to, da je material zdržal vse napore do konca, da midva nisva naredila nobene če napake in da sva uspela obdržati hiter tempo vse do konca. Enostavno je bila zmaga potrebna ? za č, za celotno ekipo, vse, ki nas podpirajo in seveda - za naju.?

Zaradi visokih temperatur je bilo še toliko težje zdržati cel dan v dirkalniku, č pa so zaradi varnosti čni skorajda zimskemu ?asu primerno. ?Rally se je čl nad čkovanji, ?eprav smo bili vsi, tako midva z Davidom, kot celotna ekipa, zelo dobro pripravljeni. Hitrostne preizkušnje so nama zelo ugajale, saj so bile zaradi če zahtevnosti, svoje hitrosti in pasti pravi izziv. Rally je bil izredno težak in naporen, še posebno zaradi izredno visokih temperatur v dirkalniku, zato je zmaga po vseh uspešno prestanih naporih še toliko slajša. Svoje delo sva z Davidom zares dobro opravila. Da je bilo to sploh č, je poskrbela naša ekipa, svoje pa so k zmagi zagotovo dodali tudi č ob progi.?, je povedal Boštjan Logar.

Tokrat bi nas po koncu zares težko zgrešili, saj smo bili zagotovo eni izmed najbolj nasmejanih ekip. Še najlepše pa je bilo opazovati veselje posadke na ciljni rampi. Kakšen je bil čtek ob zmagi, nam je zaupal Boštjan. ??e sem popolnoma pošten, v tem trenutku še nisem dobro dojel, da sva zares zmagala in bo to prišlo še za mano. Očtek na cilju bi zelo težko opisal. Po eni strani sem bil tako zelo utrujen, da sem še komaj stal pokonci, po drugi strani pa sem bil tako vesel, da me je od energije kar razganjalo. Ob tej priložnosti se tako zares lepo zahvaljujem naši celotni ekipi za čo opravljeno delo, sponzorjem in vsem čm za zaupanje in podporo, poleg omenjenih pa gre posebna zahvala še našemu vodji ekipe Roku Bajžlju, ki mi je na vsakem rallyju zares v veliko oporo in je nepogrešljiv del ekipe. Ta zmaga je tako namenjena prav vsem, ki nam čjo doseganje čih rezultatov.?

Takih uvrstitev, kot smo jo dosegli danes, si zdaj želimo še bolj. Še bolj se bomo trudili in na dirkah dali vse od sebe, za konec pa naj vas povabimo še na naslednjo dirko, ki bo že 8. in 9. julija v Mariboru.

Galerija: