Predstavitve

Slovenska predstavitev audi allroad quattro


V sredini tedna je na slovenske ceste uradno zapeljal audi allroad quattro. Gre za nadaljevanje uspešnega modela, ki je prvi pri Audiju karavanski uporabnosti avantov dodal še terenske zmogljivosti. Mesto audija allroad quattro pa je med karavanskim A6 in terenskim Q7.

V novi generaciji so torej vozne lastnosti allroada bolj približali cestni uporabi, z čsno potrebo po premagovanju slabih terenov. Pri Audiju so namre? mnenja, da so kupci allroadov predvsem poslovneži, ki potrebujejo uglajen avtomobil ne pravega terenca. Vendarle pa njegova zunanjost oznanja, da na gre za navadnega karavana. Dča maska hladilnika, kovinske zaš?ite spodnjega dela, če obrobe blatnikov, pragov in čv, izrazitejše strešne letve, ča ogledala in izpušne cevi ter ča 17 in 18-ča platiš?a ? to so glavne razlike med A6 avantom.

Notranjost audija allroad quattro napram navadnem A6 ostaja čo nespremenjena. Poleg čih vstopnih letvic je ča razlika na osrednjem multifunkcijskem prikazovalniku in sistemu MMI, s čo katerega lahko nastavljat oddaljenost vozila od tal. Serijsko čo vzmetenj namre? č pet čih nivojev. Najnižji je z 12-centimetrsko oddaljenostjo od tal nivo dynamic. Sledi mu automatic, ki se samodejno prilagaja odvisno od hitrosti. Nekoliko višji je comfort, ki ima stalno nastavitev 15 centimetrov od tal. S 17,5-centimetrsko oddaljenostjo je najvišji uporabni nivo allroad, ki se pri višjih hitrostih samodejno znižuje. Najvišje pa lahko allroada vzdignete kar na 18,5 centimetra s funkcijo lift, ki pa deluje le do 35 km/h.

Poleg čega vzmetenja se novinec ponaša tudi s posebej prilagojenim sistemom ESP, ki ga ni mo? povsem izklopiti. Za primerno motorizacijo cestno-terenskega audija skrbijo štirje že znani motorji. Bencinska sta šestvaljnik 3,2 FSI in osemvaljnik 4,2 FSI. Dizelski del palete pa sestavljata 2,7 in 3,0 TDI. Serijsko je z vsemi motorji povezan 6-stopenjski samodejni Tiptronic, možno pa se je čti tudi za či menjalnik. Cene bencinskih modelov se čejo pri 13.385.000 SIT, dizelskih pa pri 13.107.000 SIT. V Sloveniji namerava zastopnik Audija letos prodati 30 vozil, dobavni rok pa je 6-8 tednov.


Alpra

Galerija: