Novice

Nissan je dosegel mejnik 100 milijonov prodanih vozil




Nissan Motor Co., Ltd., je objavil, da je junija dosegel nov mejnik s proizvodnjo svojega 100 milijontega vozila. Od ustanovitve leta 1933 je Nissan proizvedel približno 76.640.000 vozil na Japonskem in 23.500.000 drugod po svetu. Ob koncu junija je Nissanova skupna svetovna proizvodnja štela približno 100.140.000 vozil.

"V Nissanovem imenu bi se rad zahvalil vsem našim zaposlenim in strankam po vsem svetu za njihovo podporo, saj brez njih tega pomembnega mejnika ne bi mogli dose?i," je dejal Tadao Takahashi, izvršni podpredsednik proizvodnje pri Nissanu. "Še naprej bomo izboljševali kakovost in produktivnost in krajšali ?as dobave za kupce."


Nissan je bil ustanovljen decembra 1933 pod imenom "Jidosha-Seizo Co., Ltd." (Proizvodnja avtomobilov, Co., Ltd.), potem ko je prevzel operacije za proizvodnjo majhnih osebnih avtomobilov od podjetja Tobata Casting Co., Ltd. Prvi avtomobil, ki ga je Nissan proizvedel pod imenom Jidosha-Seizo, je bil Datsun Type 12. Ime podjetja so naslednje leto spremenili v "Nissan Motor Co., Ltd.

Leta 1935 je Nissan za?el z deli v tovarni Yokohama, ki je bila prva japonska tovarna za masovno proizvodnjo avtomobilov, in nato igral vodilno vlogo v zgodnji dobi japonske avtomobilske industrije.

Galerija: