Tehnika - novosti

Peugeot je poskrbel, da se otroci po?utijo varno kot v nebesihNa ču otroške varnosti je Peugeot dosegel če število č od vseh avtomobilov. Ena čih odgovornosti staršev je zagotoviti varnost svojih otrok med vožnjo. Varnostni pasovi v osebnih vozilih so prilagojeni odraslim osebam, visokim nad 150 cm, zato je pomembno, da otroci ne uporabljajo standardnih pasov brez otroškega sedeža oz. podpore. Položaj varnostnega pasu je pod trebuhom odraslega ?loveka, zato otroci ne smejo uporabljati le varnostnega pasu, saj lahko v primeru č č poškodbe notranjih organov ali otrok zdrsne izpod pasu.


Peugeot se že dolgo zaveda, kako pomembno je zagotoviti enostavno uporabo in namestitev otroških sedežev, hkrati pa tudi varnost za otroke.

Peugeot 107, 207, 407 in 407 Coupe je testirala organizacija Euro NCAP, ki je tem modelom dodelila 4 zvezdice na ču otroške varnosti. To je če število zvezdic, ki je bilo kadarkoli dodeljeno testiranim avtomobilom.

Peugeot je želel zagotoviti enostavno in varno namestitev otroških sedežev, zato je kot standardno opremo vseh modelov čl tudi ISOFIX predpriprave za otroške sedeže in prav tako stikalo za izklop če blazine, ki č namestitev otroškega sedeža tudi na sprednjem sedežu.

Kampanja ?check it fits?, ki jo je sprožila GMTV septembra 2005, je ugotovila, da 64% vseh sedežev, ki so jih preverjali, ni bilo pravilno nameš?enih. S čo ISOFIX sistema se lahko temu izognemo. Ker ISOFIX č direktno namestitev otroškega sedeža v avtomobilu, uporaba varnostnega pasu ni potrebna. Zmanjšana je možnost če namestitve in s tem povezane manjše varnosti za otroka v primeru č.

Peugeot ponuja dva modela ISOFIX otroških sedežev ? ISOFIX Kiddy, ki je namenjen otrokom od rojstva do 13kg, s pogledom ´´nazaj´´ in od 9kg do 18 kg, s ?pogledom naprej?, . Drugi model je sedež ISOFIX Romer Duo. Romer Duo sedež se namesti na zadnjem sedežu, s pogledom naprej, za otroke od 9kg do 18kg in ima tri možnosti nagiba. Vsi modeli sedežev so na voljo pri vseh pooblaš?enih prodajalcih Peugeota.

?e potujete s Peugeot ste lahko sigurni, da ste otroku zagotovili čo varnost.

Galerija: