Novice

Toyota na kitajskem avtomobilskem salonu razstavila 27 vozil

Toyota motor corporation (TMC) je na ?etrtem kitajskem mednarodnem avtomobilskem salonu (poznanem tudi pod imenom Auto Guangzhou 2006), razstavila 27 konceptnih in serijskih vozil. Avtomobilski salon se je od 24. do 31. julija odvijal na mednarodnem konvencijskem in razstavnem centru Guangzhou. Toyota je na salonu razstavila če število vozil doslej, to pa je tudi prvi salon, na katerem sodeluje družba TMC po lanskem čtku operacij podjetja Guangzhou Toyota Co., Ltd. (GTMC).

Na salonu so bia predstavljena vozila dveh Toyotinih kanalov - FAV Toyota Motor Sales Co., Ltd (FTMS) in GTMC, kakor tudi izdelki blagovne znamke Lexus. Izvršilni podpredsednik družbe TMC, gospod Yoshimi Inaba, je na tiskovni konferenci dejal: "V najsodobnejšem proizvodnem obratu v mestu Guangzhou smo letos čli s proizvodnjo modela camry, ki se ponaša s svetovno vodilnimi nivoji kakovosti, kar potrjuje čn odziv kupcev. Toyota upa, da bodo njeni, ?eprav morda skromni prispevki, pripomogli k čemu razvoju avtomobilske družbe na Kitajskem - z oskrbovanjem z čimi izdelki, kakor tudi s čo okoljskih in varnostnih pobud."

Toyota je razstavila široko paleto izdelkov s poudarkom na novih vozilih, čo z novim modelom camry, ki ga je podjetje GTMC člo izdelovati letos ter novo zasnovanima RAV4 in previo (poznanim na Japonskem pod imenom estima) in modeli Lexus ED350 in IS300. Med konceptnimi vozili, razstavljenimi prvi? na Kitajskem, je bil tudi model fine-T, ki ponuja izjemno okoljsko zmogljivost hibridnega sistema na gorilne celice in se, zahvaljujo? neodvisnemu štirikolesnemu pogonu in krmilnemu mehanizmu, ki č velik kot čnja koles, ponaša z izjemno okretnostjo in predstavlja Toyotino vizijo inovativne avtomobilske evolucije. Toyotin razstavni prostor je čval tudi okoljsko in varnostno če, s prerezom modela prius in modelom reiz po prestanem trku (poznanem na Japonskem pod imenom mark X). Nameš?ene naprave z ekrani čtljivimi na dotik, so služile za razlago Toyotine varnostne konstrukcije GOA (Global Outstanding Assessment - globalna ocena izstopanja) in predstavile ostale napredne Toyotine okoljske in varnostne tehnologije.

Toyota Adria