Novice

Prenovljena Opla vivaro in movano

Opel je popolnoma posodobil svoja dva modela iz čga segmenta gospodarskih vozil od 2,8 do 3,5 tone. Odlikujejo ju novi motorji, moderna tehnologija in bogatejša oprema, ki sta je deležna predvsem vivaro tour in družinski vivaro life. Pomlajena vivaro in movano se bosta javnosti prvi? predstavila na tradicionalnem sejmu gospodarskih vozil v Hannovru med 21. in 28. septembrom letos. Pooblaš?eni Oplovi partnerji bodo čla za vivaro čli sprejemati konec septembra.

Vivaro
Novi vivaro se ponaša s številnimi čimi in oblikovnimi spremembami. Popolnoma obnovljeno motorno paleto sestavljajo trije dizelski motorji s tehnologijo skupnega voda in en bencinski 2,0-litrski motor. Vsi že izpolnjujejo evropske emisijske norme Euro 4. Doslej najbolj prodajana 1,9-litrska pogonska agregata sta zamenjala nova, zmogljivejša 2,0-litrska CDTI motorja (66 kW/90 KM), ki čo ob enaki porabi goriva čta do 26 odstotkov ve? pogonske č. 2,5-litrski CDTI sedaj zmore 107 kW/145 KM in 320 Nm, 10 konjskih č in 10 newtonmetrov ve? od svojega predhodnika. Slednji bo od oktobra 2006 dalje serijsko na voljo tudi s filtrom trdih delcev, za člo pa si bo kupec lahko omislil še polavtomatski šeststopenjski menjalnik tecshift, ki prihrani lahko do šest odstotkov goriva. Vsi ostali motorji so standardno opremljeni s šeststopenjskim čim menjalnikom. Dolgi servisni intervali čjo o nizkih stroških vzdrževanja: či in dizelski filter mora lastnik zamenjati pri 90.000, zavorno čno pa šele pri 120.000 kilometrih. Obnovljeni vivaro je sedaj na voljo v še ve? izvedenkah: že poznane čce combi, tour, Life in zaprti kombi (panel van) so v ponudbi še z dvema izpeljankama s kesonom. Model z znižanimi tlemi tovornega prostora je namenjen predvsem prevozu težkih, nerodnih predmetov, saj njegova nakladalna višina znaša le 640 mm. Druga čca z čjno nakladalno višino pa se dodatno ponaša s pod tlemi nameš?enimi odlagalnimi površinami, kamor lahko shranimo na primer orodje ali manjše predmete. Na stranskih in zadnji či steni so vpeti posebni nosilci za namestitev čjive ponjave, ki š?iti tovor pred vremenskimi nevščostmi. combi je odslej v ponudbi tudi z dvemi drsnimi vrati.

Movano
Movano se v modelnem letu 2007 predstavlja z novo paleto posodobljenih in zmogljivejših 2,5-litrskih CDTI motorjev, ki izpolnjujejo evropske emisijske standarde Euro 4. Osnovna čca zmore 74 kW/100 KM, sledita ji 2,5-litrska CDTI motorja z 88kW/120 in 107 kW/146 KM. Slednja razvijeta či navor pri 300 oziroma 320 Nm. Vsi motorji so serijsko opremljeni s šeststopenjskim čim menjalnikom, sistem pretikanja tecshift je na voljo v obeh zmogljivejših modelih. Filter trdih delcev je serijski v čejšem motorju, v čci s 120 KM pa je v ponudbi za člo. Med dodatno opremo po novem najdemo tudi elektronski program za uravnavanje stabilnosti vozila ESPPlus, ki v čih okoliš?inah poskrbi za zaviranje na (do) tri kolesa. Številni odlagalni prostori kot je na primer predal za shranjevanje na centralni konzoli, skrbijo za čo urejeno notranjost. Pomemben dejavnik, ki ostaja čo nespremenjen, je teža vozila. Movano se zato z 1,7 tone ponaša z eno najboljših tovornih zmogljivosti v razredu gospodarskih vozil do 3,5 tone.

General Motors Southeast Europe