Novice

NOVI OPLOV MALI ENOPPROSTOREC SE IMENUJE MERIVA

Opel je objavil prve podatke o malem enoprostorcu, ki so mu nadeli ime Meriva in ga bodo javnosti prvi? predstavili na pariškem avtomobilskem salonu v jeseni.
Seveda je od Merive, ki bo zapolnila prostor med Zafiro in Agilo č čkovati uporabo Oplovega Flex 7 sistema, ampak petim potnikom kljub temu obljubljajo bogato prostora.
Vendar tudi tokrat niso ostali pri povsem preprosti rešitvi zadnje klopi. Zaenkrat je znano le, da so zadnji sedeži individualno nastavljivi in da se Meriva lahko uporablja tako s 5 kot s 4 sedeži. V slednjem primeru je za zadaj č potnike na voljo toliko ramenskega in kolenskega prostora, kot v limuzinah srednjega razreda. Seveda pa je možno zadnje sedeže tudi enostavno odstraniti. Osnova za Merivino prostornost je 2630 mm dolga medosna razdalja, pri ?emer znaša celotna dolžina vozila 4042 mm. Sprva bodo v Merivi na voljo bencinski in dizelski motorji prostornin med 1,6 in 1,8 litra, katerih mo? bo segala med 75 in 125 KM. Obliko, ki zelo spominja na v Ženevi predstavljeni koncept G, so zarisali Oplovem razvojnem centru v Nčji in GM-ovem čem centru v Braziliji. Tako bodo za če trge ponudili dva modela, ki se bosta med sabo razlikovala po motorjih, opremi in oblazinjenju notranjosti. Merivo bodo izdelovali v Zaragozi v Španiji, medtem ko bodo model s Chevorletovo čo sestavljali v Brazilskem Sao Jose dos Campos.

Alpra

Galerija: