Novice

SEAT ZA AVTOMOBILSKI SALON V MADRIDU PREDELAL SALSO

?e si čjno mislite, da Seat izumlja če plesne korake, se motite! Ne, le zelo lep konceptni avtomobil, ki ga poznamo pod imenom Salsa, so nekoliko spremenili, preden ga pokažejo v svoji rodni državi, na avtomobiilskem salonu v Madridu, ki je odprt med 24. majem in 2 junijem.

Salso so temeljito predelali, ji nadeli še športnejši videz, oblekli v nove barve in materiale, a ohranili osnovni koncept. Salsa, ki smo jo spoznali v srebrni barvi je za svoje č čnstvo zelo zardela. Poseben barvni efekt so dosegli z nanosom sedmih transparentnih čh barv, kar daje videz izjemne barvne globine. Skladno z zunanjostjo v notranjosti prevladujejo č in ?rna barva ter aluminij. Tla, vratni paneli in hrbtna stran sedežev so odeti v mehko, pralno prevleko z metalnim efektom. Vratne panele so popestrili še s Salsino grafiko. Dekorativni elementi na armaturni ploš?i in volanu so iz matiranega aluminija, ki se lepo poda okolici v sivi, ?rni in č barvi.

Salsin prenovljeni izgled pa ne nasprotuje osnovni ideji avtomobila, ki tako imenovani ?multi driving concept?. Salsa ima tri če čne vožnje: športnega, udobnega in mestnega, ki se lahko izberejo odvisno od voznika in situacije. Vsak čn pomeni spremembo vozniškega položaja, menjavanja prestav (tiptronic ali avtomatika) in obveš?anja voznika z podatki, ki so za čn čn vožnje ustreznejši. Tako ima Salsa trojno osebnost.

Za čjive zmogljivosti naj bi poskrbel 2,8 litrski V6 z 250 KM, v povezavi s 5 stopenjskim tiptronic menjalnikom in inteligentnim štirikolesnim pogonom. Takšna kombinacija č čo hitrost 245 km/h in pospešek do 100 km/h v 7,5 sekunde.

Alpra

Galerija: