Predstavitve

Audi TT: Slovenska predstavitev


V ?etrtek je na slovenske ceste uradno zapeljal novi audi TT, ki po osmih letih zamenjuje uspešno prvo generacijo. Z zunanjostjo novinec jasno nadaljuje poteze predhodnika, ?eprav je zrasel v vseh dimenzijah.

Tudi tokrat je karoserija zelo oblo in ?isto oblikovana, na njej pa lahko prepoznamo poteze koncepta Nuvolari. Masivni boki skupaj z ozkimi stekli dajejo vtis ?vrstosti in varnosti. Na zadku je nameš?en samodejno dvižen spojler, ki poskrbi za stabilnost pri visokih hitrostih. Vče zunanje dimenzije prinašajo ve? prostora tudi v notranjosti in prtljažniku. Na zadnjih dveh sedežih lahko sedita osebi do višine 150 centimetrov, prtljažnik pa v osnovi ponuja 290 litrov prostora. S podiranjem zadnje klopi lahko pridobimo še dodatnih 400 litrov. Oblika potniškega prostora deluje plemenitejša, udobnejša in manj "hladno ča".

Motorno paleto TT-ja sestavljata bencinska motorja 2,0 TFSI z 147kW (200 KM) in 3,2 V6 FSI z 184kW (250 KM). Pri prvem je pogon speljan k prednjim kolesom, pri drugem pa k vsem štirim. Menjalnik je v obeh primerih šeststopenjski či. Za člo je na voljo tudi robotizirani menjalnik S-tronic. TT s šibkejšim motorjem doseže 240 km/h in do 100 km/h pospeši v 6,4 sekunde, čejši model je še za 10 km/h hitrejši in pri pospeševanju porabi 7 desetink manj. Očemu pospeševanju je namenjen člni sistem "sport lounch control", za ugodno kombinacijo stabilnosti in udobja pa lahko poskrbi aktivno uravnavano blaženje "magnetic ride".

Audi TT 2,0 TFSI je na voljo od 8.657.920 SIT, čejši model s šestvaljnikom je dobra dva milijona tolarjev dražji.
Alpra

Galerija: