Predstavitve

Citroen C6 ? slovenska predstavitev

Citroen je pripravil slovensko predstavitev njihovega najbolj prestižnega modela C6. Ta v razred velikih limuzin prihaja z zelo elegantno, prepoznavno in vsekakor svojstveno obliko, ki je ne bi mogli prisoditi katerikoli drugi znamki. Med zanimivimi detajli velja omeniti nenavadne lu?i in vrata brez okvirjev. Podobno originalno, a manj oblo kot zunanjost, je oblikovan potniški prostor. Ta razvaja z bogato opremo, sodobnimi tehnološkimi rešitvami in dobrim po?utjem po zaslugi udobnih sedežev, kakovostnih materialov in barvne usklajenosti.



Citroen C6 se lahko pohvali z marsikatero inovativno rešitvijo. Tako vsebuje aktivni pokrov za zaš?ito pešcev v primeru tr?enja, opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu, projeciranje podatkov na vetrobransko steklo, glasovno upravljanje navigacije, zadnji aktivni spojler, aktivno vzmetenje Hidractive in seveda aktivne ksenonske žaromete (ki jih je mimogrede kot prvi z DS-om uvedel Citroen). Skoraj petmetrski C6 ima vgrajene primerno zmogljiv motorje. Tako v primeru bencinskega kot dizelskega agregata gre za šestvaljnika. Bencinski premore 154 kW (210 KM), dizelski pa 150kW (204 KM). Oba motorja sta povezana s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.



Cena osnovnega C6 z bencinskim motorjem znaša 10.940.000 SIT, najdražji dizel z najbogatejšo opremo pa stane 14.040.000 SIT.



Alpra


Galerija: