Predstavitve

Škoda Roomster ? slovenska predstavitev

Roomster je že ?etrti model Škodini paleti. Gre za družinsko čamensko vozilo, katerega bistvo je, kot že ime nakazuje, v prostornosti in prilagodljivosti prostora.

Zunanjost
4,2 metra dolgi roomster uvaja nov oblikovalski pristop te znamke. Karoserija je precej obla, č velike, maska pa lepo zaokrožena. Bča slihueta je po zaslugi ukrivljenega B ča in panoramskega vetrobranskega stekla precej svojstvena. Zadnja ča stekla so opazno nižja od prednjih, kar prispeva k preglednosti.

Notranjost
Po zaslugi sistema Varioflex, je mo? zadnje tri sedeže vzdolžno in čo premikati ter nastavljati po naklonu. Prtljažni prostor v osnovi meri 450 litrov, čti pa ga je mo? vse do 1780 litrov. Njegova posebnost je možnost pritrditve trde police na dveh višinah in vgradnja držala za kolesa.

Mehanika
Pod motornim pokrovom Škodinega roomsterja bomo lahko našli katerega izmed šestih motorjev povezanih s petstopenjskim čim menjalnikom. Ponudba bencinskih modelov se če z motorjem 1,2 12V, nadaljuje z 1,4 16V in č z 1,6 16V. Mč segajo od 47kW (64KM ) do 77kW (105 KM). Pri čejšem motorju je možno čti za samodejni šeststopenjski menjalnik. Dizelsko paleto sestavljata dva 1,4-litrska TDI-ja in en 1,9-litrski TDI. Razpon č sega od 50kW (69KM) do 77kW (105 KM).

Oprema in cene
Roomster ponuja tri pakete opreme ? osnovni je Style, v čo smer ga nadgradi paket Sport, v elegantno pa Comfort. V osnovnem paketu poleg mehanske klimatske naprave, čih stekel in ogledal ter osrednjega zaklepanja, dobimo še ABS z MSR in štiri če blazine. Med čli najdemo orjaško stekleno streho, navigacijo, čk za zunanje audio naprave, pritrditve koles v prtljažnik pa vse do smernih č. Odvisno od motorja in opreme cene roomsterjev segajo med 2.977.200 SIT in 4.357.440 SIT.

Alpra


Galerija: