Predstavitve

Mazda3(prenova) ? slovenska predstavitevPrenovljena mazda3 je doživela pomladitev, ki naj bi jo še bolj približale premium vozilom kompaktnega razreda. Glede na to, da je Mazdina uspešnica že v osnovi dobro zasnovana, so spremembe dokaj majhne.

Videz
Navzven opazimo nove č, malenkostno spremenjeno masko, zadnje č s prozornim steklom, drugo obliko platiš?, če napise ter dopolnjeno paleto barv. V notranjosti za izboljšanje že tako precej uglajenega vtisa, poskrbijo boljši materiali, nove barvne kombinacije in nov videz merilnikov. Vsi vozniki bodo veseli nove oblike č in v boljši opremi celo pametne kartice.

Mehanika
Avtomobil naj bi bil poslej tišji, udobnejši in čejši. Motorna paleta ostaja enaka. Sestavljajo jo trije bencinski motorji s prostorninami 1,4, 1,6 in 2 litra. Njihove č znašajo med 84 in 150 KM. Dizelsko paleto zaenkrat sestavljata dva 1,6-litrska dizla z 90 in 109 KM. Kmalu bo vrh bencinske palete zaokrožila še športna čca MPS, pri dizlih pa dvolitrska izvedba s 143 KM. Po zaslugi dodelane elektronike in boljše aerodinamike naj bi poslej mazde3 porabile 3 do 5 odstotkov manj goriva.

Oprema in cene
Paketi opreme ostajajo enako razvrš?eni in enako poimenovani. Razlike pa se pojavljajo v vsebini, ki je sedaj bogatejša. Na ču varnosti je trojka pridobila opozorilni sistem za nepripetost zadaj čh potnikov. Šest čih blazin je serijskih z izjemo osnovne opreme CE. Serijski za vse modele je ABS z EBD in zavorno čtvijo. Cene mazde3 se čejo pri 3.559.147 SIT in segajo do 6,144.168 SIT za model 2,0 GTA Plus.

AlpraGalerija: