Novice

Hidria se je predstavila na sejmu Automechanika v Frankfurtu


Hidria, korporacija s sedežem v Sloveniji in številnimi družbami v Sloveniji in tujini, preko svoje divizije Hidria Automotive postaja vodilna evropska korporacija na ču izbranih sestavnih delov in sistemov v in na motorju ter krmilnih sistemih. Primarna dejavnost je čna na elektronsko vodene sisteme za hladni vžig dizelskih motorjev in visoko precizne obdelane aluminijaste dele. Poleg tega Hidria Automotive prevzema tudi vodilno vlogo na ču lamel za avtomobilske če motorje in čne dele za avtomobilske aplikacije. Portfelj smo pred kratkim nadgradili z gredmi in njihovimi kompleksnimi ozobljenji. Hidria Automotive trenutno lansira na trg ve? novih proizvodov in razvojnih projektov in ponuja številne inovativne rešitve.


Motor

Inovativni pristop k razvoju novih delov v dizelskih sistemih skupnega voda č čnje njihove čnkovitosti in bistveno zmanjša stroške najprej je bil uporabljen pri sistemih skupnega voda tovornjakov IVECO. Zčtne pozitivne izkušnje z gredmi za zaganjalnike in alternatorje za težka vozila, med drugim se uporabljajo v Mercedesovih in drugih tovornjakih, so osnova za nadaljnji intenzivni razvoj gredi.

Posebej zasnovana rešitev komponent bo leta 2007 vgrajena v nove kompresorje za klimatske naprave novih vozil VW/Audi.

Po tem, ko so bili leta 2005 na trg lansirani deli povsem nove če vodne ?rpalke za šestvaljne bencinske motorje BMW, so v teku intenzivne priprave za zagon proizvodnje novih delov inovativne če vodne ?rpalke za BMW-jevo novo generacijo štirivaljnih bencinskih motorjev v letu 2007, ki jih Hidria razvija v sodelovanju s svojim stratežkim partnerjem Kolbenschmidt Pierburg z namenom razvijanja novih nadgrajenih rešitev, ki so čo in ekonomsko ustrezne tako za premium razred kot tudi za masovno uporabo.

Razvijamo in patentiramo celoten program inovativnih čih grelnikov PTC, ki bo v proizvodnji leta 2008 skupaj z novimi rešitvami grelnikov za ogrevanje zraka v sesalni cevi v motor.

Da bi se lahko spopadli z okoljskimi izzivi in pomembno prispevali k zmanjševanju emisij, smo razvili visokotemperaturne jeklene dizelske žepne če, ki jih podpirajo naši lastni sistemi elektronskega nadzora v skladu z zahtevami Euro 5 sistemi bodo uvedeni v težka dizelska vozila v letu 2007. Medtem čtujemo tudi izdelavo rešitev za hladen vžig v najmodernejših dizelskih osebnih vozilih, čo s čimi čcami.

S tem se uvrš?amo med štiri najpomembnejše globalne ponudnike inovativnih rešitev za hladen vžig dizelskih motorjev z ve? kot 10 % svetovnim tržnim deležem, ki se bo glede na nov razvoj in proizvodnjo v bližnji prihodnosti bistveno čl.

Naši inženirji so razvili delujo? inovativni patentiran hibridni pogonski sistem Stop-Start za motorna kolesa s številnimi novimi rešitvami na ču zmanjševanja emisij, zniževanja porabe, izboljševanja č in pospeškov ter številnimi drugimi še ne uporabljenimi rešitvami v industriji številni prototipi se trenutno uspešno testirajo in prehajajo v fazo čtev za serijske aplikacije kot osnova za spopadanje z izzivi, ki jih prinašajo avtomobilski hibridi.

Poleg reševanja problemov emisij na samem izvoru bomo leta 2007 čli s serijsko proizvodnjo sistemov za regeneracijo dizelskih filtrov trdnih delcev. Hidria pravkar čnja z izgradnjo Hidria Inštituta Automotive za vžigne sisteme in elektroniko v Tolminu.

Krmiljenje

Pčjemo obseg proizvodnje zahtevnih aluminijastih delov za krmilne sisteme v novem Peugeotu 207 in face-lift čci Megana Scenic.

S čimi tehnološkimi in procesnimi rešitvami smo postali vodilni dobavitelj lamel za če motorje na krmilnih mehanizmih v Evropi, danes oskrbujemo platforme za Ford Focus in Volvo S40, Renault Modus in Clio 3, Mini Cooper, Opel Astra, novi Opel Corsa ter številna vozila, ki bodo na tržiš?e prila v letu 2007 in kasneje.

Med drugim razvijamo tudi rešitve za dele krmilnega sistema za č Fiat 500 in Ford K ter za številna vozila japonskih avtomobilskih proizvajalcev v Evropi.

Na Jesenicah je bila pred nedavnim odprta nova proizvodnja na 10.000 m2 proizvodne površine za proizvodnjo lamel, opremljena z najmodernejšo tehnologijo in lastnimi rešitvami avtomatizacije, medtem ko čnjamo tudi z gradnjo nove proizvodnje za precizne obdelave aluminijastih delov v Sp. Idriji na površini 4.000 m2.

Vizija in prepoznavnost Hidrie v svetovni avtomobilski industriji bo predstavljena kot zgled in primer uspešne srednjeevropske korporacije na letošnjem avtomobilskem kongresu v Gradcu v Avstriji, ki bo potekal 28. septembra 2006.