Pnevmatike

Nemška revija Auto motor und sport priporo?a pnevmatiko Goodyear UltraGrip7Goodyear UltraGrip 7 je najboljša zimska pnevmatika na tržiš?u: Že drugi? po vrsti je revija auto motor und sport, ena najpopularnejših avtomobilskih revij s sedežem v Nčji, na svojem letnem testu zimskih pnevmatik uvrstila Goodyearjevo zimsko pnevmatiko UltraGrip 7 na prvo mesto. UltraGrip 7 je v dimenziji 205/55 R 16 prekosila vse vodilne znamke zimskih pnevmatik in od revije prejela oceno "zelo čjiva".

Goodyearjeva družina zimskih pnevmatik z imenom UltraGrip je poznana po svojih čih lastnostih za zimo. Testni vozniki so zapisali: "Pnevmatika Goodyear UltraGrip 7 potrjuje ugled svojih zimskih predhodnic."
Povzeli so takole: "?e se čmo na zmogljivost na snegu, je UltraGrip 7 prvovrstna izbira: Zelo dobre lastnosti pri zaviranju, dober oprijem, uravnotežene vozne lastnosti in precizna vodljivost." Testni vozniki so poudarili tudi "veliko odpornost pnevmatike proti akvaplaningu" na mokrih cestah, dobro vodljivost in čnkovitost pri zaviranju na suhih cestah in nizko raven emisije hrupa."
Navedenih dobrih lastnosti ni mogla prekositi nobena od šestih čih pnevmatik. "Pri razvoju zimskih pnevmatik se čmo na zmogljivost pnevmatik v čih zimskih disciplinah ? sneg, led in mokra cesta. Za ta nevaren letni ?as ? s spolzkimi in snežno brozgo pokritimi cestami in nenadnimi spremembami vremenskih razmer ? želimo zagotoviti kar najvišjo raven varnosti. Zmogljivost na snegu, ledu in mokrih cestah je precej pomembnejša od nekaj ve? kilometrov ali nekoliko nižjega kotalnega upora. Nepretrgan uspeh na enem vodilnih testov pnevmatik v Evropi potrjuje Goodyearjev razvojni pristop, usmerjen na varnost.
Preskuševalci so potrdili, da so rezultati testov prenosljivi tudi na druge dimenzije in ne veljajo samo za testirane. Strokovnjaki za pnevmatike so zapisali: "Precizno zasnovana dobra pnevmatika ne postane slaba, ?e je nekoliko širša ali ožja, ča ali manjša, ali ima nekoliko či ali manjši premer."
Auto, motor and sport je testiral sedem čih pnevmatik glavnih blagovnih znamk dimenzije 205/55 R 16. ?lanek o tem je objavljen v nemški reviji Auto, motor und sport, številka 21/2006.


Goodyear UltraGrip 7
Pnevmatika Goodyear UltraGrip 7 se odlikuje po novih tehnologijah, ki pripomorejo k varnejšemu oprijemu v snežni brozgi, v snegu in na ledu. Goodyear UltraGrip 7 čje:
? gosto posejane lamele, ki izgledajo kot vaflji, za maksimalni oprijem v zimskih razmerah, ter najnovejši sistem tridimenzionalnega spajanja blokov za odzivno vodenje po mokrem in suhem cestiš?u,
? novo tehnologijo polimerov za boljši oprijem pri nizkih temperaturah,
? dvojni V-kanal za če če sposobnosti in vodljivost po snegu in čo zaš?ito pred akvaplaningom v snežni brozgi in po lužah.

Galerija: